Будинку на Мазепи 35,а знову не присвоїли адреси. Мешканці погрожують пікетом із тухлими яйцями

  • Іванофранківці, які придбали квартири у скандальному будинку на вулиці Мазепи 35а, й досі не мають поштової адреси. Вони знову прийшли на засідання виконкому. Люди не можуть отримати документів на квартиру, прописатися чи прописати дітей, а також відповідно влаштувати їх у садки, школи, діти не можуть отримати паспорти та інше

    Нагадаємо, два тижні тому перший заступник міського голови Зіновій Фітель під час засідання виконкому зазначив, що не буде приймати рішення без мера Анушкевичуса. Тож обіцяли, що вже за два тижні приймуть рішення, чи давати адресу, чи ні.

    Як виявилося, у порядку денному цього засідання питання про присвоєння адреси будинку на вулиці Мазепи, 35а не було. Його розгляд запланований на наступне червневе засідання.

    “Я вважаю, що люди не повинні бути заручниками. Але тут є певні особливості. Ми маємо обмінятися думками і тоді поставимо пропозиції на голосування», – наголосив міський голова Віктор Анушкевичус.

    Люди прийшли і просять чиновників проголосувати питання та “не футболити” їх.

    Члени виконкому налаштовані неоднозначно. Одні вважають, що обговорень було  достатньо і потрібно винести це питання на сьогоднішнє засідання виконкому й проголосувати, інші – що потрібно триматися чітко плану і попередньо ще раз обговорити питання, а потім приймати рішення.

    Втім, Віктор Анушкевичус поставив на голосування внесення питання щодо присвоєння поштової адреси на сьогоднішнє засідання, але члени виконкому не підтримали таку пропозицію. Зі свого боку люди обурилися.

     «Я не можу заставити членів виконкому голосувати. Мої заступники голосували «за». Я не можу на них тиснути», – акцентував Анушкевичус.

     

    Так, юрист міськради зачитав лист із прокуратури, у якому рекомендується не надавати поштової адреси, доки не завершаться суди щодо Мазепи 35,а.

    Члени виконкому теж зазначили, що не готові приймати сьогодні рішення.

    «Раз не готові, ми вчинимо так. Завтра запрошую о 16.00 на попередній розгляд засідання виконавчого комітету всіх зацікавлених осіб. Ми беремо паузу на добу, бо треба дев’ять голосів. Іншого виходу я просто, вибачте, не бачу», – наголосив Анушкевичус.

    Нарада відбудеться за участі юридичного відділу, архітектури земельного відділу, членів виконкому та мешканців будинку.

     

    Йдучи із залу засідань, одна із мешканок будинку зазначила: “Якщо виконком наступного разу голосуватиме, як сьогодні, то люди прийдуть зі сміттєвими пакетами та тухлими яйцями”.

    16.06.2015

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!