Із рахунку жительки Верховинщини шахраї вкрали понад 20 тисяч гривень

  • За останні два тижні до органів внутрішніх справ на Івано-Франківщині звернулося близько десятка громадян із повідомленнями про факти шахрайства.

    Потерпілі, як правило, описують одні й ті ж елементи шахрайства. Спочатку невідома особа телефонує на мобільний телефон до громадянина, який є користувачем банківських послуг, та представляється працівником банку. Відтак повідомляє, що банківська картка користувача заблокована, з неї, приміром, намагалися зняти кошти. Для того, щоб її розблокувати, необхідно назвати номер своєї карти та код доступу. Виконавши умови шахраїв, потерпілі згодом отримують смс-повідомлення про те, що з їхнього рахунку знято певну суму коштів.

    Один із таких випадків трапився з мешканкою Івано-Франківська. За такою схемою зловмисники видурили у жінки майже 15 тисяч гривень з її банківського рахунку.

    Повідомлення аналогічного змісту надійшло напередодні в міліцію від мешканки Верховинського району. Щоправда, її телефоном повідомили, що хтось намагається зняти грошові кошти з її кредитної картки. Щоб упередити незаконний доступ до рахунку, за словами невідомця, потрібно було продиктувати коди підтвердження, які прийшли під час розмови на номер заявниці. Жінка продиктувала співрозмовнику необхідні реквізити, а після завершення розмови їй надійшло CMC–повідомлення про відрахування з її кредитної картки коштів в сумі 21720 грн.

     

    Нагадаємо: нещодавно в Івано-Франківську була схожа ситуація. Представляючись головним податківцем області, шахраї видурювали гроші з підприємців. Детальніше  – у статті “До вас їде ревізор….

     

    Читайте також:

    Аферистка з Ощадбанку

    Еміграція їм тільки сниться

    Було ваше, стало наше

    Афера на мільйон

    20.06.2015

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!