Спорт показав себе у розмаїтті

  • 20-21 червня в Івано-Франківську відбувся безпрецедентний спортивний захід в Україні – «Спорт фестиваль «40». Протягом 40 годин його учасники спробували себе у близько 60-ти видах спорту, танцях, а також відвідали низку майстер-класів.        

    У фестивалі брали участь не тільки ті, хто професійно займається спортом, а й звичайні люди, які хотіли спробувати себе у чомусь новому. 
    Основна мета цього заходу – зробити спорт та активний спосіб життя модним.
    Протягом двох днів кожен учасник мав змогу долучитись до захопливих квестів та інтелектуальних ігор, бути учасником лекцій і зустрічей з відомими спортсменами й спортивними активістами, випробувати свої сили на першому в Україні чемпіонаті з “чу-ва-чі”, взяти участь у різноманітних видах спорту, серед яких як звичні для нас (баскетбол, теніс, волейбол, йога, східні єдиноборства та ін.), так і досить екзотичні (алтимат, петанк, крикет) та навіть екстримальні (скейтбординг, катання на роликах тощо).

    Стосовно алтимату, на фестивалі в Івано-Франківську цей вид спорту був представлений одразу кількома командами, серед яких були і чемпіони України. Алтимат – це свого роду різновид гри у фрізбі: матч проходить на прямокутному полі за участю двох команд, гравці яких мають пасами передавати диск своєму партнерові, що перебуває у зоні суперника. Тут цінується не перемога, а задоволення від чесної гри та високої майстерності. 

    Лазертаг – військово-спортивний вид гри, під час якої потрібно уражати гравців та інтерактивні мішені безпечними “лазерними” пострілами. Ця гра набула популярності, зокрема серед представників сильної статі.

    Була представлена також команда з кануполо. Кануполо – це фактично водне поло на байдарках: дві команди по п’ять спортсменів на каяках намагаються забити один одному якомога більше голів. У грі дозволяється силова боротьба, а володіння та передача м’яча здійснюється руками або веслом. За словами учасників, це дуже захоплива і цікава гра.

    Кінний спорт набуває все більше і більше прихильників, а верхова їзда стає одним з найпопулярніших видів відпочинку, і саме тому цей вид спорту також був чи не найочікуванішим у Франківську. Паралельно відбувалося ще одне екстремальне дійство – скеледром. В ньому брали участь як дорослі, так і діти.

    На фестивалі відбувся перший в Україні «танець міста». Його спільно з учасниками виконали  і творці танцю – найкращі хореографи міста.

    Незважаючи на дощову суботу, фестиваль тривав всі 40 годин,  як і було заплановано. Учасники спробували себе у тих видах спорту, про які давно мріяли, та відкрили для себе щось нове і цікаве.

     

    А про труднощі й нездійснені плани розповів Ігор Крицак, співорганізатор фестивалю, і водночас висловив побажання для учасників “Спорт Фест 40”.

    Ігор КРИЦАК,співорганізатор:


     

     «Ми не домовились з погодою, і тому єдині труднощі, які у нас виникли, – це дощ. Через це все пішло не зовсім так, як планувалося. Багато людей злякалися негоди і залишились вдома, а тому кількість учасників і глядачів була не такою, як ми очікували у перший день фестивалю. Проте 21 червня ми все надолужили, і жителі нашого міста мали змогу спробувати всі види спорту в тому обсязі, який ми обіцяли, й отримати максимум задоволення».

     

     

     

     

    Про настрій під час фестивалю, очікування та враження від нього розповіли учасники нетипової спортивної «тусовки».

     

    Денис, пластун, гравець команди з алтимату:

    «Насправді, погода не посприяла, але приємно бачити людей, які, незважаючи на дощ, приходять, займаються, пробують щось нове та вдосконалюються».


    Анна і Тетяна, працівники фітнес-клубу та хореографи:

     

    «Якою б не була погода, у нас все одно гарний настрій, який ми хочемо подарувати всім», 

    Ярослав, займається кудо, продавець автозапчастин:

    «Враження від фестивалю позитивні, планую відвідати локацію скалолазіння, байдарки та різноманітні бойові мистецтва».

     

     

    Євген, займається кудо

    Попри свій юний вік (4 роки), Євген понад рік займається в секції бойового єдиноборства, є активним учасником спортфестивалю та відданим своєму заняттю спортсменом.

     

    Катерина МИКУЛЯК

     

    Анастасія ГРИЩУК

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!