У Росії назвали нову ціну на газ для України

  • Нова ціна російського газу для України в третьому кварталі цього року зі знижкою може становити 247,17 долара США за тисячу кубометрів.

     

    Про це повідомив прем’єр РФ Дмитро Медведєв, пише ТСН з посиланням на “Інтерфакс-Україна”.

     

    “Це з урахуванням знижки. Таким чином, ціна на газ для України буде прирівняна до цін для сусідніх країн”, – сказав Медведєв під час сьогоднішньої зустрічі з главою Міненерго Олександром Новаком і керівником “Газпрому” Олексієм Міллером.

     

    Відповідну постанову уряду Медведєв пообіцяв підписати найближчим часом, а також дав доручення повідомити нову ціну Україні та Євросоюзу. Зниження вартості газу Медведєв пояснив падінням світових цін на нафту. Переговори між Росією, Україною та Єврокомісією щодо поставок газу в Україну, а також транзит блакитного палива з РФ через Україну в Європу мають відбутися завтра, 30 червня, в австрійському Відні.

     

    Російська сторона відкладала перемовини, бо Україна офіційно не зверталася по знижку. Тепер стало відомо, що “Нафтогаз” таки звернувся до “Газпрому” з таким проханням. Водночас Міллер уточнив, що Україна просить Росію не постачати газ на окупований Донбас.

     

    29.06.2015

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!