На Прикарпатті працюватиме три центри надання безоплатної правової допомоги

  • Про це 30 червня під час прес-конференції повідомив директор Регіонального центру з надання безоплатної правової допомоги в Івано-Франківській області Михайло Євчук. 

     

    За його словами, з першого липня цього року в забезпеченні безоплатної правової допомоги для населення розпочинається новий етап. Так, в Україні запрацюють 100 місцевих центрів, які надаватимуть правову допомогу незахищеним верствам населлення. Як розповідає Євчук, на Прикарпатті діятимуть три таких центри в Івано-Франківську, Коломиї і Калуші.

     

     

    Для прикладу, з першого липня Коломийський місцевий центр обслуговуватиме Коломийський, Городенківський, Косівський, Верховинський і Снятинський райони. Розташований цей центр у місті Коломия на вулиці Шухевичів, 59.

     

    “Правоохоронні органи повідомляють про затримання – і упродовж двох годин ми надаємо адвокатів. Таких “безкоштовних” адвокатів на території області є 110 осіб. Зарплату їм платить держава, – повідомив Євчук.

     

    Віталій Стусяк, директор Івано-Франківського місцевого центру з надання безоплатної правової допомоги, застерігає, що держава оплачує послуги лише адвоката, а судовий збір потрібно сплачувати самостійно. “Ми працюватимемо з жителями Тисменицького, Галицького, Тлумацького, Надвірнянського і Богородчанського районів. Через наш центр відбуватиметься забезпечення адвокатської допомоги особам, які є соціально вразливими і не мають змоги оплатити”, – розповідає Стусяк.

     

     

    Депутат Івано-Франківської обласної ради, представник Урядового уповноваженого у справах Європейського суду з прав людини в Івано-Франківській області Володимир Ковальчук переконує, що всі адвокати – знавці своєї справи. “Практика показала, що ми відібрали добрих адвокатів”, – упевнений Ковальчук. 

  •  

    Варто зазначити, що безоплатну правову допомогу надаватимуть лише малозабезпеченим (особи, дохід на одного члена сім’ї яких становить менше прожиткового мінімуму), дітям-сиротам, учасникам бойових дій та іншим пільговим категоріям. При зверненні треба мати довідку з центру соцзабезу або довідку про доходи та посвідчення особи (паспорт).

     

    До слова, у 2014 році прикарпатські адвокати, які надавали безоплатну правову допомогу в кримінальних провадженнях, отримали 970 тисяч гривень від держави. “Соціальний” адвокат отримує 2,5% мінімальної зарплати за годину роботи.

     

    Читайте також:

    У районних центрах Прикарпаття будуть безкоштовні адвокати (ФОТО)

     

     

    30.06.2015

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!