Сьогодні – громадські слухання щодо можливої забудови зеленої зони біля міського озера

  • Питання ймовірної забудови зеленої зони біля озера – ключове для мешканців території екс-ЖЕО №7. Громадські слухання для цього мікрорайону відбудуться 30 червня о 18.00 у приміщенні 23-ї школи. Прийти на слухання і висловити свою думку з приводу забудови приозерної зони можуть усі бажаючі. 

     

    Громадські слухання призначили, щоб вислухати думку мешканців різних мікрорайонів щодо внесення змін у генеральний план. Сьогодні розробники генплану врахували лише бажання орендарів двох конфліктних ділянок – Ріяфета Гасимова та ТзОВ “Розважально-відпочинковий центр “Гаразд”, які подали письмові пропозиції в департамент архітектури з проханням змінити цільове призначення землі біля озера із зеленої зони загального користування на землі житлової забудови.

     

    Чи буде остання зелена територія в місті забудована багатоповерхівками, сьогодні залежить від кожного франківця. Якщо на громадських слуханнях люди висловляться проти забудови та надішлють письмові пропозиції в департамент архітектури з проханням залишити ці землі зеленою зоною, влада буде зобов’язана прислухатись до думки громади. Депутати міської ради, виражаючи волю мешканців міста, під час голосування за внесення змін у генеральний план не затвердять зміну цільового призначення цієї земельної ділянки і вона залишиться зеленою зоною.


  • Також на цих слуханнях обговорять долю території садового товариства «За мир», на яку розроблено кілька ДПТ та яку зафіксовано як територію садибної та житлової забудови. Що буде на місці колишнього шкірзаводу та цегельного заводу біля «Сільпо», ще одна тема для дискусії.

     

    30.06.2015

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!