Мер Анушкевичус порадив франківцям, як вберегтися від цукрового діабету

  • Захворюваність цукровим діабетом сягає небувалих масштабів. Щорічно зростає кількість хворих на цей недуг. У Франківську на рік 25 хворих на цукровий діабет визнаються інвалідами, а 4-8 людей помирають від нього.

    Про це під час оперативної наради у міського голови зазначив головний лікар Івано-Франківської центральної міської клінічної лікарні Тарас Масляк.

    До прикладу, у 2010 році у Франківську налічувалося  5 900 хворих на цукровий діабет, а в 2014 році їхня кількість зросла до 7 736 осіб. За словами головного лікаря міста, в Івано-Франківську почали частіше виявляти патологію ендокринної системи легкої форми. Так усе менше  проводять операцій із ампутування кінцівок, за минулий рік їх було всього 19, тоді як у попередні роки – 30 на рік. 

    У місті також є 1023 інсулін-залежних хворих, вони забезпечені інсуліном із державних програм. 

    Як зазначає головний лікар міста, щоб попередити ускладнення захворювання та взагалі виявити його, потрібно щороку здавати кров на цукор. 

    Натомість міський голова Віктор Анушкевичус дав свою пораду франківцям, як вберегтися від хвороби.

  • “Менше їсти та менше нервуватися, здавати аналіз крові раз в рік – усе! Можна поцікавитися у дієтологів або в Інтернеті знайти поради фахівців, як запобігти хворобі, які продукти дають поштовх винекненню хвороби”, – зауважив Анушкевичус.

    7.07.2015

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!