Посилку з гуманітарною допомогою від медіа-ініціативи отримала родина з Луганської області

  • Рятуючись від війни, жителі Сходу нашої країни змушені залишати рідні місця цілими сім’ями. Сім’я з м. Ровеньки  дуже велика і дружна, тому, коли перебувати в Луганській області стало небезпечно для життя, на західну Україну поїхали всі разом – батьки-пенсіонери і троє дітей, у старшого з яких вже своя сім’я й діти. Волонтерське об’єднання медіа-ініціатива “Допомога вимушеним переселенцям” намагається підтримувати  насамперед сім’ї з маленькими дітьми, які потребують допомоги. Тому чергова посилка від волонтерів пішла в Івано-Франківську область, де живе сьогодні сім’я з Ровеньок.

    «Ми жили тихим мирним життям. Працювали, вчилися, почали будівництво будинку, планували свій бізнес, – розповідає Дмитро, який сьогодні єдиний із родини має можливість заробляти на життя. – Але нам довелося покинути наше місто, тому що з роботою ставало все складніше, ціни на продукти зросли. Вулицями пересувалися танки, військові автомобілі, озброєні люди, інакомислячих кидали в підвали, відбирали майно, і люди просто пропадали без вісті. А найжахливіше, що на околиці міста посилювалися бойові дії і, коли почалися бої за прикордонні застави, в місті стало дуже страшно – і вдень і вночі були чутні такі вибухи, що тряслися шибки у вікнах. А коли військові літаки стали пролітати практично над будинком, ми зрозуміли, що навіть якщо не загинемо, то психіка дітей може не витримати…»

    Крім того, Дмитро побоювався за здоров’я вагітної дружини і майбутньої дитини, тому родина прийняла нелегке рішення покинути рідний дім. Вже рік вони всі разом живуть в Івано-Франківську, де в березні й з’явилася на світ донька Дмитра Марточка.

    «Звичайно, спершу нам було нелегко, виникали різного роду труднощі – з роботою, фінансами, житлом, – каже Дмитро. – Ми дуже сумували за домом. І сьогодні ми молимося і віримо, що все закінчиться і буде мир в Україні, і тоді ми всі разом повернемося додому, де зберемося у великому родинному колі…»

    Єдиний годувальник сім’ї з Ровеньок сьогодні працює відеооператором на місцевій телерадіокомпанії в Івано-Франківську, і, звичайно, його заробітку не вистачає на те, щоб прогодувати сімох людей. Звернутися за допомогою в медіа-ініціативу йому порадили знайомі, яким уже допомогло волонтерське об’єднання «Допомога вимушеним переселенцям». Як гуманітарну допомогу для великої родини з Ровеньок медіа-ініціатива відправила дитячий одяг та харчування, іграшки та побутову хімію.

    Для того, щоб отримати гуманітарну допомогу, іншим соціально незахищеним сім’ям переселенців необхідно зв’язатися з волонтерами телефоном або електронною поштою, які можна дізнатися на сайті медіа-ініціативи «Допомога вимушеним переселенцям» http://helpvostok.com.ua

    Взяти участь у благодійному проекті «Допомога вимушеним переселенцям» можуть усі. Передати будь-яку допомогу для дітей і дорослих зі сходу можна через «Нову пошту» (НП №73, тел. (099) 481 23 62, Валерія Фоменко) або ж через волонтерів у Києві (під’їдуть в будь-яку точку міста за попереднім дзвінком).

  •  

     9.07.2015

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!