Учасники програми “Молодь змінить країну” розповіли про досвід Норвегії (ФОТО, ВІДЕО)

  • У п’ятницю, 10 липня, відбулася зустріч із учасниками програми Фонду Богдана Гаврилишина “Молодь Змінить Країну” та проекту “Young entrepreneurs – Norwegian – Ukrainian Business Development” Норвезько-Української торгової палати (NUCC) з Івано-Франківська, Ужгорода, Львова, Запоріжжя, Харкова та Києва.

     

    Дискусія здебільшого торкнулася питань досвіду Норвегії у реалізації реформ та ініціатив для Прикарпаття, а також освітніх можливостей для української молоді.

     

    Програму «Молодь змінить країну»  започатковано у 2012 році і вже понад 200 молодих людей  відвідали Австрію, Німеччину, Норвегію, Швейцарію, Швецію, Польщу.

     

     

    Отриманий досвід допомагає молоді – учасникам цієї програми – побудувати нову якісну та ефективну модель державного управління. Основна мета програми – створення критичної маси молодих людей, які є рушієм змін та реформ на державному рівні та у регіонах.

     

     

    У рамках зустрічі учасники насамперед поділитися інформацією про Норвегію. Країну та її особливості презентувала Наталія Тужеляк, юрист, адвокат Юридичної компанії «MОRIS GROUP», викладач НУ «Києво-Могилянська академія».

     

     

    Ще один учасник проекту – Олеся Марчак, юрист Юридичної компанії «LEX CONSULTING», учасник проекту «YOUNG ENTREPRENEURS – NORWEGIAN-UKRAINIAN BUSINESS DEVELOPMENT» (Івано-Франківськ), розповіла присутнім про особливості ведення бізнесу в Норвегії, а також окреслила  окремі аспекти правового регулювання. 

     

     

    Про розвиток спорту в Норвегії та реалізацію акції «Спорт для всіх», участь студентів у реформуванні системи вищої освіти у Норвегії франківчанам розповів Анатолій Ігнатович, начальник Львівського обласного відділення Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України (Львів). 

     

     

     

  •  

     

     

     

     

     

     

     

    10.07.2015

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!