Коломийська прокуратура викрила зловживання сільських посадовців

  • Коломийська міжрайонна прокуратура розпочала кримінальне провадження щодо посадових осіб однієї з сільських рад, через зловживання яких із комунальної власності вибула земельна ділянка площею 0,95 га. 


    Ці особи, зловживаючи своїм становищем, надали депутатам сільської ради неправдиву інформацію про місце розташування ділянки. Тож сесія сільської ради прийняла рішення надати одному з місцевих жителів дозвіл на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення цієї землі для ведення особистого господарства.


    Згодом на цю ділянку виготовили державний акт на право власності.
    Таким чином, земля незаконно вибула з комунальної власності громади, чим було завдано державним (громадським) інтересам збитків на понад 200 тис. грн.


    Відомості про подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.2 ст. 364 (“Зловживання владою або службовим становищем”) Кримінального кодексу України. 


    Нагадаємо: нещодавно Коломийська міжрайонна прокуратура заявила позов у інтересах однієї з сільських рад району про розірвання договору оренди земельної ділянки площею 2 га та вартістю майже один мільйон гривень.

    20.07.2015

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!