У Галицькому районі освятили новозбудований храм Святого Юрія

  • У неділю, 19 липня, важливою подією в духовному житті району стало освячення новозбудованого храму Святого Юрія у селі Бишів.

    Чимало мешканців краю прийшли розділити радість освячення нової церкви. На святі були присутні керівники району, депутати районної ради, міський голова Галича та сільські голови, громади навколишніх сіл.

    Хлібом-сіллю зустрічали віряни Архієпископа і Митрополита Івано-Франківського УГКЦ Кир Володимира Війтишина, який разом зі священиками Галицького деканату провів чин освячення церкви, а потім відслужив Архієрейську службу Божу.

    Принагідно зауважимо, що закладання першої цеглини під будівництво нового храму відбулося 26 травня 2013 року, а через два роки завдяки парафіянам с.Бишів, жертводавцям та багатьом небайдужим людям у храмі Святого Юрія розпочалися богослужіння. Ініціатором та головним натхненником будівництва виступив Петро Стрембіцький, голова районної ради, уродженець с.Бишів.

    Вітаючи усіх із цією подією, Владика Володимир Війтишин зазначив, що церква – це місце, де люди в особливий спосіб зустрічають Бога і величають Його, набирються духовних і фізичних сил. Це місце вияву духовної культури і працелюбності людей. «Побудувати церкву – означає здійснити дію надзвичайної святості, звершити діло, яке засвідчує нашу любов до Бога і ближнього. Тому брати участь у звершенні храму є особливим привілеєм, і я вітаю всіх, хто взяв участь у цьому святому звершенні».

    Він благословив парафіян та вручив грамоти меценатам, будівельникам та всім причетним до спорудження церкви.

    «Це велика подія для всіх галичан. Адже церкви будуються  й освячуються не на одне століття. І поки в Україні будують храми, наша держава буде розвиватися і процвітати, адже  нас у цьому підтримує Бог і наша віра», – наголосив у привітальному слові голова райдержадміністрації Ярослав Бартків.

  • Привітав бишів’ян зі знаменною подією і народний артист України Павло Дворський, який подарував учасникам свята незабутній концерт.

    20.07.2015

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!