Сьогодні вночі можна побачити жовтневий зорепад

  • Метеоритний дощ можна побачити сьогодні вночі, 8 жовтня. Зараз Земля проходить крізь хвіст уламків, залишених кометою Джакобіні-Циннера (21P).

       Найкраще метеоритний дощ буде видно в північній півкулі, тобто і в Україні. Причому це одне з небагатьох подібних явищ, які не потрібно чекати до світанку, оскільки його найкраще видно після заходу сонця і до опівночі, , передає Укрінформ.

    Жовтневий зорепад – це так званий метеорний потік Драконіди. Кожен рік, з 6 по 10 жовтня, Земля проходить через скупчення пилу та сміття, залишені кометою Джакобіні-Циннера.

    Зазвичай метеорів буває не більше кількох десятків на годину, але бувають і винятки.   Найбільшу кількість метеорів Драконіди, до 10 тисяч на годину і більше, астрономи спостерігали у 1933 і 1946 роках. Менш вражаючі зорепади, коли на Землю падали сотні метеоритів, спостерігалися в 1952, 1985 і 1998 роках.   Піки активності метеорного потоку пов’язані з наближенням материнської комети до перигелію – найближчої до Сонця точки. Світило «розтоплює» комету, вивільняючи газ і пил.

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!