У Татарові печуть хліб без дріжджів та круасани з екзотичними начинками

  • Пекарня Наталії Кульчицької у Татарові нова, працює лише п’ять місяців.

    8 та 9 листопада у Яремчі відбувався форум «Карпати DOBRE Буст «Розвиток громад та їх економіки», який відвідали представники об’єднаних територіальних громад із цілої області. Учасникам продемонстрували кращі практики самозайнятості населення в Яремчанському регіоні.

    Однією із таких є пекарня Наталії Кульчицької у Татарові. Власниця розповідає, ідея виникла доволі давно, реалізовувала її поступово. Нині печуть різні хліби, зокрема бездріжджовий, чіабату, булочки та круасани. Обсяги зараз невеликі – у міжсезоння туристів немає, але готуються до зимового сезону і сподіваються на пожвавлення торгівлі. Свою продукцію постачають також у дитячий садочок. Начинки для своїх виробів використовують найрізноманітніші: вишня, банан, пломбір, шоколад, абрикос тощо.

    «Ми планували вирощувати власні ягоди і пекти з ними, щоб було натуральне все. Але не так сталося, круасан – булка специфічна, це тісто, яке боїться вологи. Тож використовуємо натуральну бринзу, будз, прованські трави, але на кожен товар є свій споживач», – розповідає Наталія Кульчицька.

    До чіабати також дають натуральні сири, оливки. Жінка зауважує, приходять люди і хочуть вироби з ковбасою, жартує, що збоку хоч цех по виробництву ковбаси відкривай, щоб було натуральне. Тісто готують вручну, печуть лише зі свіжозамішаного. Усі вироби випікають в печі на дровах.

    Нагадаємо, у Татарові розробили бренд села. 

     

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!