У Тисменицькому районі не вистачає коштів для хворих з хронічною нирковою недостатністю

  • 12 квітня відбулася позачергова сесія Тисменицької районної ради.

    На сесії Роман Мохняк звернувся з депутатським запитом до голови райради Тетяни Градюк, голови РДА Івана Семанюка та начальника управління соціального захисту населення Мирослава Лутчина. У ньому йшлося про те, що 21 липня 2017 року районна рада прийняла цільову програму щодо часткового відшкодування коштів хворим з хронічною нирковою недостатністю. Вони проживають на території району та отримують програмний гемодіаліз на 2017-2020 роки.

    Однак того фінансування, яке закладене у бюджеті на 2018 рік вистачає лише на І квартал. Тому вже з 1 квітня 2018 року виконання програми може стати неможливим.

    Це питання розглядалося ще на засіданні з нагоди Дня депутата 21 грудня 2017 року. Тоді керівництво району запевнило депутатів та представників обласної громадської організації “Гемодіаліз Івано-Франківськ”, що фінансування програми у 2018 році буде в повному обсязі.

    Тож депутат Роман Мохняк просить знайти в районному бюджеті 158 тисяч на для виконання програми впродовж цілого року.

    Раніше “Галицький кореспондент” писав, що на Тисмениччині встановили розмір зарплат для робочих при будівницві об’єктів за бюджетні кошти.

     

     

     

     

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!