Культ особи: Вікторія Вороніна

  • Через голос до душі, а від душі знову до голосу. Хочете радіти звукам власного голосу і насолоджуватись його свободою? Цікаво дізнатися, як розкрити його прихований потенціал? Замислюєтеся, як зняти «затиски» з ділянки горла і дозволити голосу звучати набагато вільніше? Тоді вам до Вікторії Вороніної – дівчини, яка тямить в алхімії голосу.

    Під час її майстер-класів учасники не лише виконують вокальні (і не тільки) вправи, але й вчаться вільно переживати різні емоційні стани, виражаючи їх своїм голосом, дізнаються багато нового про свій голос та особистість і що головне – нарешті дозволяють навколишнім чути їх такими, якими вони є насправді. І, звісно ж, усі насолоджуються процесом співу.

    На свої майстер-класи Вікторія запрошує усіх, хто готовий пізнавати таємниці голосу. Йдеться і про непрофесійних вокалістів, які цікавляться темами співу, творчості та саморозвитку, і про співаків, котрі прагнуть розвитку, і про людей, які заїкаються, і тих, кому просто подобається досліджувати, на що здатні їхні голос і душа.
    «Напевно, основною причиною всього, що я роблю, є те, що в мене самої були подібні проблеми, – ділиться дівчина. – Під час навчання вокалу в університеті те, що багатьом іншим студентам здавалося чимось легким та зрозумілим, у мене далеко не завжди легко виходило. Спершу я навіть думала, що це просто не моє, бо вимагає стількох сил, а віддачі мало. Але потім стала міркувати над питанням, чому так, і почала досліджувати своє тіло та його відчуття, продовжуючи шукати, як ще може звучати мій голос. Крім цього, мала певний психологічний бар’єр – перед тим, як заспівати голосно, у мене часто затискалося дихання і горло, я відчувала, начебто видавати такі звуки – це якось нескромно. Згодом навчилася налаштовувати себе і давати собі команду: «Потрібно просто зараз це зробити!»

    Працювати над звільненням і вдосконаленням природного голосу дівчині допоміг самовчитель з технічними прийомами італійської школи оперного співу. Також вона цікавилася йогою для голосу.

    Як пояснює Вікторія, для людини дуже важливо звільнити її справжній  природний голос, який дуже часто буває недостатньо розкритий. Адже протягом життя людина накопичує різні психологічні затиски, і всі ці блоки виражаються, зокрема, і в голосі. Франківчанка переконує, що з перших хвилин спілкування може зрозуміти, чи голос вивільнений, чи ні.

  • Для чого взагалі вивільняти природний голос? Бо це впливає на розвиток творчої наснаги, талантів. На психосоматичному рівні ділянка горла відповідає за розкриття творчого потенціалу. Вивільнивши голос, людина стає більше собою, починає більше себе розуміти. Відповідно, всі її таланти так само розкриваються.

    До речі, Вікторія – також виконавиця академічного вокалу, час від часу виступає в цьому жанрі. А великим її захопленням є альтернативна музика. Якось у столиці дівчина навіть організувала експериментальний виступ у такому стилі з елементами театралізованого дійства. Дещо подібне мріє представити і в Івано-Франківську. То має бути щось чарівне і для дуже вузького кола істинних поціновувачів.

    Наталя МОСТОВА

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!