На Івано-Франківщині придумали новий спосіб рахувати туристів

  • Сьогодні, 11 вересня, в Івано-Франківську розпочалось засідання постійної комісії обласної ради з питань європейської інтеграції, міжнародного співробітництва, інвестицій та розвитку туризму.

    Першим питанням депутати розглянули звіт про виконання обласних програм по туризму та інвестиціях.

    Як повідомив Олександр Зрайко, начальник управління міжнародного співробітництва, євроінтеграції, туризму та інвестицій ОДА, у 2017 році Прикарпаття відвідало понад два мільйони туристів, а туристичний збір склав три мільйони гривень. За шість місяців 2018 року область вже зібрала з туристів 2.4 млн, або 78% від минулорічного обсягу.

    Також він повідомив, що на Прикарпатті функціонують понад 500 туристично-рекреаційних закладів, в якиз є приблизно 20 тисяч місць. Крім того, є близько 800 садиб сільського зеленого туризму.

    “Втім, згідно з новим методом підрахунку туристів за допомогою оператора сотового зв’язку “Київстар”, область відвідало вже 5 мільйонів осіб. Вони надають нам дані про абонентів – це ефективніше, ніж рахувати туристичний збір”, – додав Олександр Зрайко.

    Голова комісії Ігор Дебенко запитав, які місця у туристів є найпопулярнішими. Олександр Зрайко назвав їх: це Говерла, Яремче, Ворохта, Скелі Довбуша, Микуличин.

    Нагадаємо, Канадська віза для українців подорожчає на третину

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!