В Івано-Франківську муніципали врятували життя чоловіку

  • Рятувальник та вартовий «Муніципальної варти» Івано-Франківська врятували життя чоловікові, у якого зупинилося серце. Подія трапилась сьогодні вранці неподалік ЦНАПУ, на вулиці Галицькій.

    Про це повідомили на сторінці “Муніципальної варти” у соціальній мережі. Що з чоловіком щось не так помітила чергова Лілія Лазавенко.

    “Це була звичайна зміна з охорони комунального майна, а саме ЦНАПу , – розповідає «вартова» Лілія Лазавенко. – Дивлюся йде повз нас чоловік. Та й упав. Я підбігла – він не реагує. Ні на голос, ні на доторки. Відреагувала так, як нас вчили інструктори «Варти». Впродовж десяти секунд перевіряла чи є дихання. Слухала, дивилася на груди, намагалася відчути на на дотик. Нічого. Подзвонила на швидку, одночасно подзвонила черговому “Варти”  – адже наш штаб неподалік…”

    Менш як за хвилину на місце з аптечкою прибув рятувальник-вартовий Михайло Попадюк. Разом вони почали робити серцево-легеневу реанімацію. Іншими словами – непрямий масаж серця та штучне дихання, завдяки чому чоловік почав дихати.

    Медики ввели пацієнтові необхідні медикаменти і він прийшов до тями. При огляді виявили усі симптоми інсульту. 

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!