Жорсткіші перевірки: на Прикарпатті погіршилася ситуація з коронавірусом

  • Після послаблення карантинних обмежень, пов’язаних із недопущення розповсюдження коронавірусної інфекції COVID-19, показники захворюваності населення Івано-Франківщини стабільно зростають, а загальна епідемічна ситуація в області залишається напруженою.

    Результати перевірок та моніторингових обстежень, що проводить Держпродспоживслужба Прикарпаття, свідчать про масові порушення протиепідемічних правил та норм як населенням, так і суб’єктами господарювання, котрі відновили роботу на хвилі пом’якшення карантину.

    Фахівці головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області заздалегідь розробили методичні рекомендації щодо проведення протиепідемічних заходів в певних закладах, довели їх до керівників та адміністрацій закладів, органів влади та місцевого самоврядування, голів ОТГ.

    Враховуючи таку ситуацію, в Держпродспоживслужбі Івано-Франківщини  прийняли рішення перезавантажити підхід і формат проведення перевірок та обстежень: відтепер Держпродспоживслужба перевірятиме дотримання санітарно-епідемічних вимог в позаробочий час та у вихідні дні.

    Перевірки будуть фільмуватись, а до участі в них будуть залучатись представники громадських організацій, Національної поліції та ЗМІ.

    Після другого факту фіксації порушення в одному і тому ж закладі – будуть подаватись пропозиції до розгляду Регіональною комісією з ТЕБ і НС щодо прийняття рішення про припинення його діяльності.

    Так, протягом 18-21 червня 2020 року головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області уже провели 758 моніторингових відвідувань закладів громадського харчування. Виявили 207 порушень, що становить 27,3 %, видали 272 приписи та пропозиції, склали 49 протоколів про порушення карантинних вимог, направили 33 інформації до органів влади та місцевого самоврядування та 15 – до органів Національної поліції.

  • За порушення карантину передбачений чималий штраф: для громадян – від 17 тисяч гривень до 34 тисяч гривень, а для посадових осіб – від 34 тисяч гривень до 170 тисяч гривень. 

    До слова: В Україні зафіксували 1109 нових випадків коронавірусної хвороби COVID-19, на Прикарпатті – 46 нових випадків захворювання.

    Як повідомили у МОЗ, 26 червня (станом на 9:00) в Україні
    41 117 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 1086 летальних, 18 299 пацієнтів одужало. За добу зафіксували 1109 нових випадків. Загалом провели 620 624 тестування методом ПЛР.

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!