Освітні заклади у Франківську працюватимуть у звичайному режимі – сесія прийняла рішення

  • В Івано-Франківську готуюсь до нового навчального року. Сьогодні, 21 серпня, сесія міської ради прийняла рішення про відновлення роботи закладів освіти.

    “Пандемія торкнулася кожного. Якщо не здоров’я, то звичного ритму життя чи фінансового благополуччя. І в цьому підступність. Ми сподівалися, що хворобу вдасться зупинити жорстким карантином, але вже минає пів року, а результати – протилежні. Замість удару по епідемії, наноситься нищівний удар на різні галузі”, – пояснює міський голова Івано-Франківськ Руслан Марцінків. 

    Він зазначає, що діти вже завершували навчальний рік вдома, батьки змушені були брати позапланові відпустки, аби забезпечити навчання для своїх дітей чи залишитися з малюком, бо закритий садок. Чимало людей зіткнулися з безгрошів’ям. І зараз знову бачимо маніпуляції і спекуляції від уряду – своєрідні зонування і вибіркові обмеження.

    “Але час йде. Всі в передчутті нового навчального року. Чи витримають батьки, вчителі і діти знову так зване дистанційне навчання? Думаю, має бути альтернатива. Тому сесійно ми прийняли рішення про відновлення роботи дошкільних, позашкільних та освітніх закладів, а також роботи громадського транспорту в звичному режимі.”, – зазначати мер. 

    Аналогічні рішення прийняли у Луцьку, Тернополі та інших містах.

  • До теми: До “червоної” зони карантину потрапили три райони Прикарпаття та місто Коломия

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!