Прикарпатка не може оформити інвалідність для дитини: волонтери просять допомоги

  • Голова благодійної організації «Час добра та милосердя» Валерія Кушніренко повідомила про родину з Рогатинського району, яка перебуває за межею бідності.

    За словами волонтерки, у хаті немає ні світла, ні газу. Також немає телевізора, холодильника.  Дитина, як виявилося, дотепер немає оформленої групи інвалідності, хоча, це вже мало давно бути.

    Річ у тім, що мама Богданки не здатна свідомо розуміти, в якому напрямку потрібно правильно рухатися, щоб покращити ситуацію, вона не може піти на нормальну роботу, але вона працює, по людях у селі, за їжу!

    Волонтерка зазначає, що жінка не п’є, дуже добра і щира.

    “Вона дбає за свою донечку як вміє, і не винна у тому, що самостійно не в змозі розібратися з проблемами, які є! Це потрібно розуміти і допомогти”, – написала в дописі Валерія Кушніренко.

    За словами Валерії, соціальні служби, коли приїхали до родини, зробили зауваження, що у хаті немає порядку: банки на столі та незастелене ліжко.

    Однак за допомогу в оформленні документів, соцпрацівники не сказали ні слова.

    “Чому така байдужість? Чому навіть сьогодні Ви, шановні працівники соц.служби, приїхавши не з допомогою і порадою, а з попередженнями! Кого і за що попереджаєте? Люди впали в прірву, і Ваш обов’язок допомогти вибратися, а не приїхати для галочки”, – обурилась волонтерка.

    Жінка закликає усіх небайдужих допомогти сім’ї з оформленням документів.

    Нагадаємо, Ні газу, ні світла: на Прикарпатті сім’я з віддаленого села потребує допомоги

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!