“Батька хочуть зробити винним”, – син загиблого в авіакатастрофі Ігоря Табанюка

  • Упродовж 2021 року пілот Ігор Табанюк перед загибеллю надіслав шість звернень до Коломийського районного відділу поліції Івано-Франківської області.

    Про це у відповіді на запит повідомив тимчасовий виконувач обов’язків заступника начальника слідчого управління Нацполіції області Ігор Яцик, пише “Суспільне”

    Загалом протягом 2017-2021 років Ігор Табанюк 10 разів звертався у поліцію.

    За трьома заявами відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань, йдеться у відповіді. Одне провадження закрили через відсутність у діянні складу кримінального правопорушення, ще у двох — триває досудове розслідування.

    У передачі Суспільного “По-людськи” син пілота Ігор сказав, що серед імовірних причин, які спричинили загибель його батька, — теракт чи вбивство.

    За його словами, перед смертю до батька — Ігоря Табанюка надходило багато погроз з метою відібрати аеродром у Коломиї. Син каже, що загибель батька вигідна була тим, хто хотів забрати летовище.

    У перші дні після авіакатастрофи син Ігор Табанюк написав заяви в Коломийський відділ поліції та Головне управління Нацполіції Івано-Франківської області.

    “Я отримав номери Єдиного державного реєстру, всі повністю. Проте жодного слідства зараз не ведеться. Проблема в тому, що завдання експертів з авіакатастроф — зробити батька винним, щоб інші пілоти не створювали якихось ситуацій”, — розповідає Ігор Табанюк.

    У відповіді на запит “Суспільного” у Нацполіції області про заяви сина загиблого пілота не повідомили. Проте вказали, що зараз триває досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення правил польотів, унаслідок яких загинув Ігор Табанюк та троє пасажирів.

    “Згідно зі ст. 222 КПК України розголошення відомостей, отриманих під час досудового розслідування, заборонене, оскільки це може вплинути на перебіг досудового слідства та завдати шкоди повноті й об’єктивності встановлення всіх обставин кримінального правопорушення”, — йдеться у відповіді на запит.

    Нагадаємо, 28 липня близько 13:40 поблизу села Шепарівці Коломийського району сталося падіння легкомоторного спортивного літака на приватний житловий будинок.

    Внаслідок аварії загинуло четверо людей.

    Фото – Дзеркало.Медіа

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!