Глінтвейн, мед та святковий декор: у Франківську відкрили ярмарок (фото)

  • На Вічевому майдані, у центрі Івано-Франківська сьогодні, 12 грудня, відкрили святковий ярмарок.

    Тут представлені різноманітні товари: вироби ручної роботи, вироби з меду, глінтвейн, льодяники та пряники, пише “Галицький кореспондент”.

    Є також і місця, де можна з’їсти шашлик, ковбаски та навіть бограч.

    Виготовлена продукція місцевими виробниками.

    Юлія Данилюк, начальник відділу організації дозвілля КП “Центр розвитку міста та креації” каже, що ярмарок відкривають уже шостий рік поспіль, а цьогорічний – особливий.

    Ми робили акцент на новорічно-різдвяну продукцію, щоб її було більше, аби люди могли потішити рідних та друзів сувенірами, льодяниками та напоями. Також цьогоріч більше підприємців зі стравами, аби люди могли поїсти”, – розповідає Данилюк.

    Окрім цього проводять сьогодні на ярмарку і благодійну акцію “Давайте творити добро разом”. За благодійні кошти пенсіонерам купили харчові продукти та впакували у набори. Таких цьогоріч близько 50.

    Продавець меду та продуктів бджільництва Юрій розповідає, що продукти усі з сімейної пасіки. 

    “Люди стали частіше купувати мед та й вироби загалом, позитивніші стали. На жаль, минулого року ми не могли працювати, а цьогоріч дозволили, з дотриманням карантину, звісно. Та і дух якийсь святковий відчувається”, – зізнається чоловік.

    За його словами популярним товаром все ж залишається мед: з різнотрав’я, акації, липи, гречаний.

    “Пасіка одна розміщена в Яблуниці в горах, то ж виготовляємо мед у високогір’ї Карпат. Інша – село Герасимів, що на Тлумаччині. Найбільш ходовий товар мед, однак купують і свічки з воску, і прополіс. Думаю, так і буде далі”, – розповідає Юрій.

  • Ціна меду залежить від врожаю, та аби купити пів літри продукту потрібно заплатити мінімум 100 гривень. Максимальна ж ціна становить 250 гривень.

    На Площі ринок також розташувались декілька хатинок. Там є і шашлик, і бограч.

    Продавець Василь каже, що людей наразі не багато, мовляв, погода не сприяє. 

    “Є у нас бограч з чотирма видами м’яса, який подається у хлібних глечиках, шашлик зі свинини за 100 грамів коштує 65 гривень. Є тушкована капуста з м’ясом – порція 10 гривень”, – говорить чоловік.

    Додамо, що працює ярмарок щодня з 10:00 до 22:00.

    До теми: у середмісті Франківська з’явилась нова фотозона

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!