На затонулому крейсері “Москва” могли бути ядерні боєголовки, – експерт

  • Нещодавно українські військові поцілили у російський ракетний крейсер “Москва”.

    Керівник проєкту в Інституті Чорноморських стратегічних досліджень Андрій Клименко припустив, що на борту затонулого крейсера могли бути дві ядерні боєголовки, пише “Галицький кореспондент” з посиланням на “УП“.

    “Фахівці кажуть, що за штатом на борту ркр “Москва” є 2 ядерні боєголовки до крилатих ракет (можливо для багатьох це новина, але так і є, це корабель – носій ядерної зброї). Де ці боєголовки? Де вони були під час вибуху боєзапасу? Де точка на мапі? Координати? – Це компетенції РБ ООН, МАГАТЕ… До цього мають негайно долучитися прибережні держави Чорного моря – Туреччина, Румунія, Болгарія, Грузія…”, – написав Андрій Клименко.

    Передісторія:

    • Увечері, 13 квітня, стало відомо, що українськими протикорабельними ракетами “Нептун” вразили ракетний крейсер “Москва” Чорноморського флоту РФ. Після цього крейсер з 16-ма крилатими ракетами було виведено з ладу.
    • Зранку, 14 квітня, в російському міноборони визнали, що на палубі флагмана ЧФ РФ сталася пожежа, але скинули все на випадкову детонацію боєприпасів. Про інцидент командування доповіло особисто російському президенту Володимиру Путіну.
    • Українське військове командування повідомило вдень, 14 квітня, що внаслідок влучання українських ракет крейсер “Москва” почав тонути.
    • Згодом стало відомо, що російський крейсер “Москва” затонув після тривалої пожежі на борту, поки його буксирували в Севастополь.

    До теми: 19 900 вбитих, 753 танки: втрати окупантів на 50-й день війни

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!