У Маріуполі домовились про гумкоридор для жінок, дітей та літніх людей, – Верещук

  • Сьогодні, 20 квітня, по обіді має відкритися гуманітарний коридор із Маріуполя.

    Він має відкритись через Мангуш і Бердянськ до Запоріжжя для жінок із дітьми та літніх людей, пише “Галицький кореспондент” з посиланням на “УП“.

    “Гуманітарний коридор з Маріуполя на сьогодні, 20 квітня 2022 року. З огляду на катастрофічну гуманітарну ситуацію в Маріуполі, саме на цьому напрямку ми сфокусуємо наші зусилля сьогодні. Нам вдалося попередньо домовитись про гуманітарний коридор для жінок, дітей та людей похилого віку. Збір у Маріуполі сьогодні, 20 квітня, з 14:00 на розі вулиць Таганрозька та 130-ї Таганрозької дивізії. Колона рухатиметься за маршрутом: Маріуполь – Мангуш – Бердянськ – Токмак – Оріхів – Запоріжжя”, – повідомляє віцепрем’єрка-міністерка реінтеграції Ірина Верещук.

    Вона попередила, що безпекова ситуація складна, тож під час дії коридору можуть відбуватися зміни. Вона попросила стежити за офіційними повідомленнями.

    “Ми докладемо всіх зусиль, щоб все спрацювало як слід”, – додала міністерка.

    Варто зауважити, що гуманітарних коридорів в Україні не було вже три дні, а з Маріуполя людей не випускали ще раніше – з 11 квітня. У ніч на 20 квітня командир 36-ї окремої бригади морської піхоти ВМС ЗСУ Сергій Волинський (Волина) закликав світових лідерів терміново провести “екстракцію” з Маріуполя: вивезти кілька сотень військових і цивільних з “Азовсталі” у безпечне місце на територію третьої держави.

    До теми: ворожа БТГ зазнала збитків на Харківщині й відступила до Росії

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!