Розтрощила плащаницю і престол: жінка машиною заїхала до центрального собору УГКЦ

  • Сьогодні, 23 квітня, напередодні Великодня, до центрального собору УГКЦ – Катедри, у центрі міста, невідома жінка за кермом легкового автомобіля чорного кольору, в’їхала у престол та плащаницю. 

    Це сталося у Тернополі, водійка була п’яна, повідомляють Тернополяни.

    Авто побите, церковне майно зіпсоване. 

    Невдовзі, під час брифінгу, начальник поліції Тернопільщини Олександр Богомол та керівник військової адміністрації Тернопільщини Володимир Труш прокоментували подію. 

    “Сьогодні вночі сталася ситуація, яку пробують піднести, що це ДРГ для храму, для Катедри. Це не так, це просто людина, яка не впоралася з керуванням і заїхала в Катедру. Не пов’язуйте це з військовими діями”, – наголосив Володимир Труш. 

    Начальник поліції наголосив, що водійка посварилася з чоловіком.

    “За фактом пошкодження майна Катедрального собору порушено кримінальне провадження за статтею 178 кримінального кодексу України. Жінка, після конфліктної ситуації з чоловіком, сіла за кермо, поїхала в центр міста, грубо порушуючи правила дорожнього руху, не впоралася з керуванням та заїхала в храм. Ворота храму стояли з 18 століття. Поліція задокументувала цей факт. Жінці надається медична допомога. Слідство буквально за декілька днів дасть відповідь на всі запитання. Це не пов’язано зі збройною агресією. Це мешканка Тернополя, місцева жителька. На жаль дуже неприємна ситуація, але прошу прийняти як те, що вже відбулося. Працюємо зі священнослужителями, щоб у цьому храмі відбулося Богослужіння і люди могли скористатися послугами священників і освятити свої паски”, – сказав Олександр Богомол. 

    Як повідомляв вчора “Галицький кореспондент”, аварія, де травмувалися двоє людей, а водій-порушник був напідпитку, сталася на Тисмениччині.

     

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!