Запрацювали реєстри: в Івано-Франківську прогнозують бум на ринку нерухомості

  • Після двомісячної паузи в Україні відновили роботу державні реєстри купівлі-продажу нерухомості.

    Це означає, що усі охочі знову можуть купувати і продавати квадратні метри. Щоправда, поки лише там, де немає бойових дій, пише «Галицький кореспондент» з посиланням на «Подробиці».

    Ріелтор Юлія показує одну із квартир в Івано-Франківську. Каже: востаннє ось так показувала нерухомість клієнтам ще перед війною. Адже після нападу росії на Україну робота всіх державних і єдиних реєстрів була зупинена задля безпеки і захисту даних. Через це купувати чи продавати майно – ніхто не міг.

    І ось державний реєстр речових прав нарешті запрацював. Цю квартиру в самісінькому центрі міста, переконані ріелтори, продадуть одну з перших. Її виставили на продаж ще до війни. Відтоді її вартість встигла зрости майже на 15 відсотків. Це пов’язано з тим, що з’явилася велика кількість внутрішньо переселених осіб.

    Охочих придбати власні квадратні метри у Франківську – і до війни було багато, кажуть ріелтори. А тепер прогнозують справжній бум. Ринок нерухомості пожвавився, коли стало відомо про відкриття реєстрів.

    «Сформувався відкладений попит на купівлю нерухомості в Івано-Франківську. Люди в очікуванні вже протягом останніх трьох-чотирьох тижнів на відкриття цих реєстрів речових прав. Зараз має бути гаряча пора на вторинному ринку нерухомості. Уже третина ринку відновлена, і вона дуже динамічно зростає», – заявив голова обласного відділення асоціації ріелторів України Віктор Фордіяка.

  • Наразі продати житло можна буде лише з рук у руки, тобто винятково від власника до власника. Довіреність зараз не працюватиме, нею можна скористатись лише для оформлення оренди житла.

    До теми: в Івано-Франківську виявили вже 10 “чорних” реєстраторів

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!