Стрімкий успіх ЗСУ серйозно вплине на хід війни, – британська розвідка

  • Окупаційна армія РФ змушена перейти виключно до оборони.

    Стрімкий успіх ЗСУ на різних напрямках фронту ще більше підірве довіру російських солдатів до вищого військового керівництва росії, пише “Галицький кореспондент” з посиланням на “УНІАН”.

    Як зазначає британська розвідка, потужний контрнаступ України змусив Росію вивести свої війська з усієї окупованої Харківської області на захід від річки Оскол. У цьому секторі залишаються ізольовані осередки опору, але з середи українські воїни звільнили територію, яка мінімум удвічі перевищує площу Великого Лондона, а це понад 3 тис. кв. км.

    На Півдні, біля Херсона, Росія щосили намагається перекинути достатні резерви через річку Дніпро до лінії фронту. Однак з цим виникають проблеми, адже ЗСУ знищили усі стаціонарні переправи, а імпровізований плавучий міст окупантів залишається незавершеним. Спроби завершити його облаштування блокують українські воїни.

    “Стрімкий український успіх на фронті має серйозні наслідки для загальної операційної схеми Росії. Велика частина сил в Україні змушена віддавати пріоритет надзвичайним оборонним діям. Уже обмежена довіра розгорнутих військ до вищого військового керівництва Росії, ймовірно, ще більше погіршиться”, – констатують у британській розвідці.

  • До теми: Путін готує “новий етап” війни, олігархи отримали завдання, – Грозєв

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!