ЗСУ від вересня вже збили 273 дронів-камікадзе, – Повітряні сили

  • Українські військові від вересня вже збили 273 дронів-камікадзе Shahed-136, якими атакували російські війська, повідомив речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, повідомляє “Радіо Свобода”.

    «На сьогодні з дня першого застосування дрона-камікадзе, який збили в Куп’янську, ми маємо збитих 273 Shahed-136. Ще є не збиті, зрозуміло, що деякі дрони потрапляли в ціль», – розповів він в ефірі національного телемарафону.

    Речник командування Повітряних сил ЗСУ зауважив, що для збиття дронів потрібно «більше засобів, можливо, більш простіших і дешевших засобів».

    «Так, ми витрачаємо ресурс, розсіюємо увагу на них. Вони визначають систему ППО і виснажують боєкомплект. Зрозуміло, що потрібно більше засобів, можливо, більш простіших, дешевших засобів. Дрони застосовують переважно вночі. Цієї ночі 16 дронів знищено. Вночі виявляти візуально їх немає можливості, а лише радіолокаційними засобами. Тобто системи вогневі, що мають радари, які можуть виявити ціль та їх знищити ракетою. Тому такі засоби потрібні. Якщо європейські партнери можуть допомогти вогневими засобами, щоб ми не витрачали більше ресурсів на збиття. Тому що основне завдання ППО – не допустити російської авіації», – додав Ігнат.

    Як повідомляв раніше “Галицький кореспондент”, Іран відправив до окупованого Криму інструкторів, щоб навчати росіян використанню дронів

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!