Громадський рух «Чесно» хоче очистити парламент від політичних упирів

  • Під гаслом «Фільтруй Раду» сьогодні в Івано-Франківську відбулася презентація громадського руху «Чесно». Ядром руху стали 12 організацій, які раніше входили до партнерства «Новий громадянин». Активісти руху переконують, що не підтримують жодної політичної сили, жодного окремого політика та не займаються агітацією.

    Забезпечити нову якість української політики – таку мету ставить перед собою рух «Чесно». «Ми звертаємося до політичних сил, тих кандидатів, які виявляться не доброчесними, не включати їх у списки на виборах до Верховної Ради. Ми впевнені , що більшість політичних сил відгукнуться і прислухаються», – каже член координаційної ради руху «Чесно» Олексій Кляшторний. Символом руху є часник. «Він символізує очищення, захист від політичних упирів», – пояснює Кляшторний. 

    Доброчесних кандидатів члени руху «Чесно» будуть відбирати за шістьма критеріями: відсутність фактів порушень прав і свобод людини; відповідність задекларованих доходів та майна способу життя; незмінність політичної позиції відповідно до волевиявлення виборців; особисте голосування у парламенті; непричетність до корупційних дій; участь у засіданнях парламенту та роботі комітетів. Кампанія відбору «доброчесних кандидатів» триватиме до1 грудня та складатиметься з двох етапів. Перший етап триватиме до 28 липня, тобто до офіційного старту виборчої компанії. На цьому етапі активісти «Чесно» будуть досліджувати чинних 450 народних депутатів. «Ми знаємо, що абсолютна більшість з них або буде йти, або принаймні дуже хоче йти на наступні вибори. Ми можемо вже отримувати про них інформацію, оприлюднювати її і тиснути на партії, щоб недостойних не включали у наступні списки», – пояснює Олексій Кляшторний. На другому етапі кампанії, яка триватиме з 28 липня до 1 грудня, представники «Чесно» вивчатимуть нових кандидатів до Верховної ради, які висуватимуться за списками та по мажоритарних округах. Отриману інформацію активісти руху обіцяють розповсюджувати всілякими методами і сподіваються, що як мінімум 50% недоброчесних кандидатів відмовляться взяти участь у виборчих перегонах.

     

  •  

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!