Анатолій ГРИЦЕНКО: Сила держави не вимірюється тим, що її бояться

  • «Росія свій вибір зробила. Ніхто не сумнівався, що Путін переможе. При тому списку кандидатів абсолютно зрозуміло, що іншого бути не могло» – так в ефірі програми «Шустер LIVE» прокоментував результати виборів президента Російської Федерації голова партії «Громадянська позиція» Анатолій Гриценко.

    Росія буде змушена жити з Путіним, і Україна буде з ним співпрацювати. «Насправді, нічого нового не відбулося. Однак хочу віддати належне тим росіянам, які через 20 років повного мовчання все-таки десятками тисяч почали виходити на площі. В них з’явився потяг до громадянськості, і я думаю, що ці непрості вибори залишать тенденцію до нарощення нормальних демократичних процесів, які будуть робити Росію європейською країною», – сказав Гриценко.

    Путін пообіцяв, що будуватиме сильну й могутню Росію. Проте сила держави не вимірюється тим, що її бояться свої ж громадяни та сусіди. Сила держави абсолютно в іншому. Вона полягає у спроможності вождів створити такі умови, за яких би кожна людина відчувала себе комфортно, могла реалізувати свій творчий потенціал.

    Сила держави – це коли всі ресурси (природні, людські, інтелектуальні тощо) працюють на її розвиток, коли з держави не тікають, а до неї приїздять. Якби на Банковій не сидів Янукович, можна було б чесно сказати, що з Путіним легко працювати, головне – налагодити рівноправні, взаємовигідні, прозорі відносини. Більшість європейських держав саме так і будують стосунки з РФ. Однак є дві проблеми для налагодження таких стосунків з РФ, які стосуються особисто Януковича.

    Анатолій Гриценко

  • Перша – Янукович несе персональну відповідальність за те, що 19 грудня минулого року не було підписано угоду про асоціацію з Євросоюзом, яка перевела б Україну через червону лінію. Після цього не було б жодних розмов про якісь Євразійські союзи, новий СНД, рубльові зони тощо. «Зараз вся влада сконцентрована в руках Януковича. Коли все залежить від однієї людини, це слабкість для країни. Тим більше, якщо людина з таким минулим, з таким сьогоденням і з таким інтересом до всього. За відсутності прозорих відносин, у закулісних, підкилимних «тьорках» її переграє і Путін, і будь-хто інший», – вважає лідер «Громадянської позиції». Коли Бойко на переговори з Міллером стосовно газу три місяці їздив без жодних директив, і так само непублічно Азаров їздив підписувати угоду з РФ про Зону вільної торгівлі, це свідчить про закритість. Саме тому зараз вкрай необхідно забезпечити прозорість взаємовідносин з Росією.

    Голова Івано-Франківської
    ОО ПП «Громадянська позиція»
    Микола ЛАДОВСЬКИЙ

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!

    One thought on “Анатолій ГРИЦЕНКО: Сила держави не вимірюється тим, що її бояться

    1. ..этот прыщатый и небритый грицай не знает на чем еще  пропиарить свою вкрай слощавую- просаленую -нездоровую  харю..он был и остается брехуном..пиарщиком..болтуном, который принес вред армии..наживался на откатах от солдатских столовых и госзакупок и опять рвется к власти ..ГЕТЬ  этого гавнюка от кормушки!

    Comments are closed.