Коли влада тисне на суспільство, результати виборів можуть бути непередбачуваними

  • Процеси, які зараз відбуваються в країні, не можна описати лінійними функціями. В Україні сьогодні ситуація настільки динамічна і вибухонебезпечна, що одна непередбачувана подія може зламати усі прогнози результатів виборів і розрахунки соціології.

    Прикладом такого «зриву різьби» стало вбивство Оксани Макар, коли ” вибухнув” Миколаїв, або журналістські розслідування про Межигір’я. Якби інформація вийшла по одному з центральних телеканалів й уся країна (включаючи Донецьк, Луганськ, Крим) побачила умови, які створив собі президент, це обнулило б усі вкладення Партії регіонів у виборчу кампанію й увесь адміністративний ресурс.

    Анатолій Гриценко

    Я не ставлю за мету, щоб усі голосували за “Громадянську позицію”. Ключова порада – не вірити словам політиків, а перевіряти їх у справах. Тоді не буде ні зачарувань, ні розчарувань. У період президентської кампанії по всій країні висіли плакати: “Обіцяю 5 років податкових канікул для малого бізнесу”, “Обіцяю статус державного службовця для лікарів і вчителів”, “Обіцяю контрактну армію з 2011 року” і багато інших обіцянок з підписом Віктора Януковича.

    Я ніколи не кажу неправди. Те, що говорю, – роблю. Я не переміг на виборах, але для виконання своєї президентської програми вніс відповідні законопроекти. Обіцяв, що буде скасований техогляд для приватного транспорту, повернена десятирічка в школу, ліквідована податкова міліція і т.д. Я вніс відповідні законопроекти.

    У кого є сумніви, можуть перевірити, де живуть мої батьки (Черкаська область,

    м. Ватутіно, вул. Юбилейная, 1, кв. 52), в яких умовах і скільки років. Якби їх син, будучи міністром, крав, напевно, побудував би під Києвом невелике «межигір’я».

    Тому розіб’ємо міфи і повіримо в те, що є громадяни, яких не купиш і не залякаєш, є чесні журналісти, є міністри, які не крадуть, є депутати – не сволочі, й тоді наша країна буде європейською. Тоді вибір буде усвідомленим.

    Сьогодні ситуація така, коли влада діє “безбашно” і коли, на жаль, окремі вожді опозиції роблять стратегічні помилки. Треба будувати стратегію об’єднання на земних речах: на загальних цінностях, взаємній довірі і взаємній відповідальності. Ось тоді будуть і відсотки, і рейтинги, і все інше. Зосередитися навколо включення до списку опозиції шанованих громадських діячів, одна присутність яких покаже, що цей список – чистий, що в ньому немає потенційної тушки. Це дозволить прийти у парламент новим силам.

    Анатолій ГРИЦЕНКО,
    голова партії «Громадянська позиція»

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!