Найцікавіші історії покупок товарів та послуг за криптовалюту

  • Ще 10 років тому покупка в інтернет-магазині була чимось незвичайним, а останні кілька років для оплати за товари та послуги використовується криптовалюта. Сучасний курс біткоїна – об’єкт уваги багатьох людей у світі. Цікавість до нього не нижча за інформацію про курс євро, долара чи унції золота.

    Така особливість підтверджує тезу, що криптовалюти все щільніше входять у повсякденне життя. Історія знає чимало цікавих прикладів, коли крипта використовувалася для досить незвичайних покупок. Про такі приклади піде мова далі.

    Найдорожчі покупки з криптовалюти

    Згадуючи дорогі покупки, більшість уявляє яхти, вілли, витвори мистецтва. Все це купувалося за цифрові кошти. Серед найбільш відомих придбань за криптомонети варто виділити:

    • будинок в США;
    • спортивне авто;
    • картина;
    • замовлення їжі.

    Майкл Комаранський – відомий вкладник у цифрові кошти. У 2018 році він придбав маєток у Маямі. За нього довелося віддати 455 біткоїнів. На той момент вартість нерухомості становила 6 млн доларів. Тепер 455 ВТС коштують понад 9 млн доларів.

    В 2017 році Пітер Саддінгтон (директор VinWiki) купив спортивне авто Lamborghini Huracan, за яке йому довелося віддати 45 ВТС. Саддінгтон свідомо переплатив за машину більш ніж у 2 рази. Вартість авто складала 200 тисяч доларів, а директор VinWiki віддав за нього 450 тисяч (в біткоїнах). Проте є одне «але»: вказані 45 біткоїнів він придбав в 2009 році всього за 115 доларів!

    Купують за крипту і витвори мистецтва. Французький художник Юль написав своє бачення відомої картини «Таємна вечеря», за яку отримав 4,65 ВТС. Звісно, це не найбільша покупка, але досить цікава. Та й сума значна: понад 100 тис. доларів по нинішньому курсу.

    Найдорожче замовлення їжі сталося у 2010 році. Ласло Ханьєц перевів своєму знайомому 10000 ВТС за 2 піци. В той час це складало всього близько 40 доларів, а за нинішнім курсом перевищило б 200 млн доларів!  

  • Найбільш незвичайні покупки за криптовалюти

    У перші роки після свого виникнення до криптовалют ставилися з насторогою, не сприймали їх всерйоз. Відомі навіть випадки сімейних скандалів, коли один із членів сім’ї звинувачував іншого у нерозумному витрачанні коштів. Покупки за криптовалюти бувають дуже оригінальними.

    В Тихому океані є острівна держава Вануату. Мабуть, стати громадянином цієї держави найпростіше, адже уряд пропонує всім охочим оригінальну ініціативу: паспорт Вануату можна придбати за біткоїни.

    Тривалий час яхт-клуби вважалися закритими товариствами, куди потрапити було досить важко. Флоридський яхт-клуб 26 North Yachts змінив цю традицію: достатньо придбати тут яхту за криптовалюту, щоб стати членом клубу.

    Криптовалюту можна використати і для навчання. Один з університетів на Кіпрі став першим у світі, хто почав брати за це біткоїни. Пізніше ініціативу підхопили й інші навчальні заклади у світі.

    Усі вищевказані факти свідчать про те, що у цифрових накопичень перспективне майбутнє. Вже зараз їх можна використовувати на одному рівні з фіатними коштами.

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!