Поради покупцям: як безпечно та вигідно купувати одяг в інтернеті

  • Все частіше люди замість походу на ринок чи магазин, обирають варіант купувати одяг в інтернеті. Сьогодні для цього існують всі можливості. У всесвітній павутині є безліч сайтів з величезним асортиментом товарів. Тож вибрати можна речі на будь-який смак. Проте не варто забувати про такі аспекти, як безпека та вигода. Треба бути дуже обачним, щоб не натрапити на шахраїв, та знати, де можна дешево купити одяг без переплат.

    Купуємо вигідно: як зекономити на речах

    Для тих, хто цікавиться перспективою зменшення витрат на одяг є кілька варіантів:

    • розпродажі. Вони буваю сезонні чи іноді магазини влаштовують розпродаж остатків товару;

    • торгівельні майданчики. Принцип їх роботи заснований на тому, що на одному сайті представлені товари від різних продавців. Загалом, будь-хто може дати об’яву про продаж, достатньо зареєструватися. Великою перевагою майданчиків є широке різноманіття. Наприклад, за посиланням можна знайти одяг та взуття на всіх членів родини любого розміру та типу сезонності.

    Ще один варіант економії – вибір не нового одягу чи стоку. Коштує він часто дешевше за новий, причому це стосується і брендових речей. Знайти подібні пропозиції можна на тій же платформі Шафа, просто для цього треба виставити фільтр за станом речі.

    Як убезпечити себе від шахраїв

    Нажаль з розквітом онлайн-торгівлі набуло широко розповсюдження і негативне явище – афери, націлені на крадіжку коштів та обман покупців. Схеми є різні, тож варто ознайомити з найбільш популярними та способами протидії, аби не дати себе обманути:

    1. Не висилають товар при 100% оплаті.

    2. Просять реквізити картки разом з CVV.

    3. Висилають ганчір’я.

    Зупинимося детальніше.

    Афера з повною передплатою

    В інтернет-торгівлі одягом дуже часто зустрічається явище, коли від покупця вимагається повна оплата. Необхідність в цьому може бути, якщо, наприклад, продавець дропшипер та попередньо викупляє одяг на оптовому складі і лише тоді відправляє замовнику.

    Проте цю схему використовують і шахраї. Вони просять перевести на карту повну ціну, після чого обіцяють вислати одяг. Після отримання коштів, звісно, ніхто нічого не висилає і людина втрачає кошти.

    Щоб запобігти цьому, варто детально вивчити історію продавця, його досвід на сайті, відгуки та оцінки інших покупців. Краще замовляти речі у людей, які вже кілька років на платформі та мають продажі, відгуки і оцінки. І навпаки, новий продавець повинен викликати підозру, можливо, що після обману одного покупця він видалить профіль та створить наступний.

    Ще один спосіб попередити аферу – перевести часткову передплату. Зазвичай це сума, яка рівна вартості пересилки обраною транспортною компанією туди та назад. Проте в переписці з продавцем варто обговорити можливість відкривати та оглядати посилку аби не натрапити на наступну схему шахрайства, яку ми в списку вказали третьою.

    Просять номер картки разом з CVV

    CVV – це код з 3-х цифр, який є на кожній банківській картці. Його повідомляти нікому не можна, бо він надає допуск до особистого рахунку і шахраї можуть просто перевести гроші на свої картки.

    Схема, коли просять реквізити разом з CVV досить проста. Спочатку з клієнтом люб’язно спілкуються, викликаючи довіру, потім просять передплату, через невеликий проміжок часу пишуть, що, мовляв, товар закінчився на складі. Після цього пропонують повернути кошти. Звісно, клієнт погоджується. Проте разом з реквізитами шахраї просять ще й вказати CVV, бо, мовляв, банк в них вимагає введення цих даних.

    Висилають ганчір’я

    Теж популярний варіант шахрайства. Просять повну чи часткову передплату або ж висилають посилку накладеним платежем, але без права огляду. Далі людина на пошті платить за доставку, віддає кошти за «товар», забирає і виявляє замість одягу ганчір’я. Звісно кошти повертати ніхто не буде.

    Можуть бути реалізовані і інші шахрайські схеми. Тому людям, які купують товар в інтернеті треба зберігати пильність. Аби убезпечити себе, краще купувати одяг на перевірених торгівельних майданчиках, де є оплата через сайт та можливість залишати відгуки.

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!