Чим замінити плитку у ванній кімнаті

  • Найчастіше у ванну кімнату як оздоблення обирають класичні кахлі. Проте можна бути більш оригінальним та обрати незвичні матеріали. Головне, щоб вони добре витримували надмірну вологість. І таким рішенням можуть стати для вас самоклеючі панелі або самоклеюча плівка. Обидва варіанти відмінно зарекомендували себе у ремонтах ванних кімнат та санвузлів. В магазині https://samokleyka.com.ua/ найбільший вибір панелей та плівки на будь-який смак!

    Ванна кімната в лофт стилі

    Самоклеючі 3Д панелі – чудовий вибір для ремонту ванної кімнати у лофт стилі! Вони легкі у встановленні і мають різноманітні дизайни, що імітують цеглу, дерево або метал. Адже саме такі матеріали використовують у даному стилі. Якщо кімната невелика за розмірами, ви можете спробувати обклеїти всі стіни панелями. Проте можна погратися з поверхнями і виділити панелями якусь окрему зону, наприклад білля ванної, або дзеркала.

              Самоклеючі панелі для ванної кімнати

    Перед тим як почати ремонт, добре прочитайте інструкції виробника щодо встановлення панелей. Це допоможе уникнути помилок і забезпечить надійне кріплення. Перш за все, переконайтеся, що поверхня, на яку ви будете клеїти панелі, чиста і гладка. Якщо це стіни, попереднє шпаклювання і шліфування може бути необхідним процесом. Крім того може знадобитися грунтовка для кращого зчеплення. Не варто нехтувати таким етапом, як обробка стін засобами проти грибка і плісняви, так як ванна – це місце з підвищеною вологістю.

    Сам процес установки панелей не складний. Перед цим заміряйте поверхню, яку збираєтесь оклеїти, зробіть попередні мітки, по яким ви будете надалі орієнтуватися і можете приступати до монтажу. Панелі вже мають клейовий шар, що значно спрощує цей процес. Щільно притискайте матеріал до поверхні і розгладжуйте, наприклад валиком або м’якою ганчіркою, щоб видалити зайве повітря.

    Для завершеності та ефектності лофт стилю рекомендуємо доповнити ванну кімнату доречним освітленням, можливо світильниками з металу. І тепер ваша ванна точно не залишить нікого байдужим!

    Самоклеюча плівка замість кахлю у ванній
        Самоклеюча плівка для ванної кімнати
    Самоклеюча плівка впевнено застосовується у ванних кімнатах і санвузлах завдяки своїм вологонепроникним властивостям та доступній вартості, порівняно з керамічною плиткою. Плівка для ванної має безліч переваг:

    • низька ціна;
    • великий вибір структур і орнаментів;
    • водонепроникність;
    • легкість в застосуванні;
    • простота у догляді.

    Проте є один маленький недолік: для досягнення ідеального результату необхідно попередньо усунути всі нерівності поверхні, на яку буде наноситися плівка. Якщо цього не зробити, то є всі шанси тільки підсилити ці дефекти.

  • Вибір дизайну плівки для ванної кімнати залежить від багатьох факторів, включаючи особисті вподобання, стиль інтер’єру, розміри приміщення та бажаний настрій чи ефект, який ви хочете створити.

    Якщо вам подобається мінімалістичний стиль, обирайте однотонні або мало орнаментовані плівки. Гладка текстура, світлі відтінки або нейтральні кольори чудово впишуться в цей стиль. Для більш класичного вигляду можна обрати плівку з традиційними орнаментами або мозаїкою. Мармурні або гранітні текстури також підійдуть для цього стилю.

    Лофт стиль передбачає використання сміливих рішень, таких як цегла або плівка з малюнком, що імітує цеглу. Металеві акценти можуть також пасувати. Сучасні дизайни використовують чисті лінії, геометричні орнаменти та яскраві кольори. Глянцева або матова плівка з абстрактними або геометричними малюнками може створити сучасний вигляд.

    Якщо вам подобається мікс стилів, спробуйте комбінувати різні види самоклейки або варіювати їх розміри та кольори. Наприклад, поєднання плівки під мозаїку з класичною плиткою або використання різних текстур.

    Не забувайте враховувати розміри приміщення: світлі плівки можуть зробити простір більш просторим, тоді як темні можуть створити візуальну динаміку. Головне – обирати такий дизайн, який буде вам до смаку і відповідатиме загальному стилю вашої ванної кімнати.

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!