Як вибрати лосьйон для обличчя: поради

  • Зволожити, зняти подразнення, нормалізувати pH-баланс шкіри обличчя після вмивання здатні лосьйони. Ці багатофункціональні засоби застосовуються на другому етапі догляду за шкірою, та можуть мати різне призначення. Як не розгубитися та обрати лосьйон для обличчя правильно? Ми підготували для вас корисні рекомендації. 

    В пріоритеті — тип та стан шкіри

    Є 4 типи шкіри: суха, жирна, комбінована і нормальна. Кожен з них має свої особливості та вимоги до догляду:

    • Суха шкіра — потребує інтенсивного зволоження. Людям з сухою шкірою рекомендується вибирати лосьйони з високим вмістом зволожувальних компонентів, таких як гіалуронова кислота, гліцерин, натуральні олії (наприклад, ши або кокосова). 
    • Жирна шкіра — схильна до блиску та появи прищів через перевищення виділення себуму. Людям з жирною шкірою рекомендується обирати легкі лосьйони з водною базою, які не залишають жирного блиску. Продукти з матуючим ефектом та інгредієнтами, які зменшують виділення себуму (наприклад, саліцилова кислота або ніацинамід), можуть також бути корисними.
    • Комбінована шкіра — має комбінацію жирних ділянок, зазвичай в області T-зони (чоло, ніс, підборіддя), і сухих або нормальних ділянок в інших частинах обличчя. Для комбінованої шкіри можна використовувати легкі лосьйони зволожуючої формули з чайним деревом, центеллою, зеленим чаєм. 
    • Нормальна шкіра — має рівний тон і текстуру, не схильна до сухості або жирності. Людям з нормальною шкірою підійдуть більш універсальні лосьйони, які допоможуть підтримувати здоровий баланс шкіри.

    Як зауважують в Dermal Cosmetics, не варто плутати тип та стан шкіри. До прикладу, чутливою може бути як нормальна, так і суха або жирна шкіри. Аналогічно й зневодненою. Тип шкіри дається нам на усе життя, а її стан може змінюватися залежно від багатьох факторів — стану здоров’я, особливостей догляду тощо. 

    Що ще важливо при виборі лосьйону?

    Наостанок, поділимося декількома корисними рекомендаціями:

    • Надавайте перевагу засобам з якісним складом. На перших позиціях повинні бути активні компоненти лосьйону. Відсутність надмірної кількості ароматизаторів, барвників буде важливою перевагою.
    • Зверніться до фахівця. Якщо ви маєте складні проблеми зі шкірою, такі як акне, розширені пори або гіперпігментація, зверніться до дерматолога або косметолога для консультації. Вони зможуть порадити вам найкращий лосьйон, враховуючи індивідуальні особливості вашої шкіри.
    • Довіряйте продукції від надійних брендів та ніколи не купуйте косметику сумнівної якості.

    Бажаємо вдалого вибору!

     

     

     

    Реклама

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!