Які продукти обов’язково повинні бути в раціоні українців для загального здоров’я і довголіття

  • Їжа повинна бути збалансованою, інакше не уникнути проблем зі здоров’ям. Тільки збалансоване харчування насичує організм людини усіма природними вітамінами та корисними мікроелементами. Одним із таких продуктів є суші у Львові – смачна та збалансована страва з мінімальною кількістю жирів. Отже, які харчові продукти обов’язково повинні бути присутні в тижневому раціоні.

    Риба і морепродукти

    Дієтологи та гастроентерологи наголошують, що рибу потрібно вживати не менше 2 рази на тиждень. Напевно всі знають чим цінна риба. Хоча не зайвим буде нагадати:

    • Риба, особливо червона, оселедець, скумбрія, містить поліненасичені жирні кислоти омега-3, які дуже важливі для здоров’я нашого організму. Вживання даної сполуки необхідно в боротьбі з серцево-судинними захворюваннями та зайвою вагою;
    • Риба містить багато вітамінів групи В, вітамін А, Д. Останній дуже корисний для підтримки імунітету та здоров’ю кісток;
    • Регулярне вживання риби та морепродуктів покращують стан шкіри. В результаті ви отримуєте чисту, здорову шкіру обличчя і тіла;
    • Риба і морепродукти допомагають боротися з депресивним станом. Покращують настрій та позитивний погляд на світ.

    Кисломолочні продукти

    Кисломолочні продукти містять бактерії, які виробляють молочну кислоту. Остання є будівельним матеріалом для більшості клітин людського організму і виділяє ферменти, які покращують засвоєння білка. Кисломолочні продукти також сприяють урізноманітнити кишкову мікробіоту. Дорослим потрібно вживати кисломолочні продукти щодня. 

    Цілозернові продукти

    Вони багаті на розчинну клітковину, яка знижує рівень шкідливого холестерину та цукру в крові. Що своєю чергою значно зменшує ризик виникнення захворювань серця і судин. Клітковина збільшує кількість корисних кишкових бактерій, які мають протизапальні властивості. 

    Бобові

    Бобові продукти містять багато білка, цинку, калію і заліза. Регулярно вживаючи у їжу бобові, зменшується ризик виникнення хронічних захворювань серцево-судинної та ендокринних систем. Одним з таких продуктів є соєвий соус, який є невід’ємним супутником суші та ролів. 

    Горіхи та насіння

    Дієтологи радять щодня з’їдати до 30 г горіхів. Горіхи корисні для здоров’я серця, судин, суглобів, м’язів, очей, нирок, печені. Горіхи зміцнюють імунітет та покращують стан шкіри, волосся. Але треба враховувати, що продукт калорійний, тому не варто перевищувати рекомендовані дози.

    Листова зелень

    Зелень багата на такі корисні речовини, як антиоксиданти та вітаміни. Крім того, листова зелень майже не містить калорій. Тому такий харчовий продукт повинен бути присутнім на столах українців щодня. 

    Достатньо з’їсти невелику порцію суші, щоб не тільки вгамувати голод, а і поповнити запас необхідних організму корисних речовин. Щоб завжди бути в гарній формі замовляйте суші в Monosushi.

     

     

     

    Реклама

     

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!