У музей мистецтв Прикарпаття повернули відреставровані експонати

  • Наразі основну увагу зосередили на збереженні фондових збірок, яке неможливе без проведення консерваційних та реставраційних робіт.

    Нещодавно до музею повернулись твори, що проходили планову реставрацію, пише Галицький кореспондент з посиланням на музей мистецтв Прикарпаття.

    Один із них – ікона вівтаря «Богоматір» (19 ст.), перебувала у занедбаному стані. До уваги відвідувачів представили також розчищений від поверхневих забруднень з наступним проведенням фахової консервації та реставрації, подарований Миколою Дундяком двосторонній феритрон «Коронування Богородиці; Страсті Христові» (1756 р.).

    По новому зазвучали олійні твори: парсунний портрет Богдана Хмельницького (18 ст.) невизначеного автора та полотно польського художника Л. Бенедиктовича «Портрет жінки в східному одязі» (1883 р.).

    Повернулись з ювілейної виставки, що проходила у Львівському історичному музеї з нагоди 40-річчя діяльності ЛФ ННДРЦУ, дві ікони «Апостоли» (1718 р.), походженням з церкви Святої Параскеви села Космач Косівського району Івано-Франківської області.

    Читайте також: Гоноровий пасківник: на Косівщині майстер-різьбяр продовжує родинну справу  

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!