Графіки відключення світла через нічну атаку росіян можуть змінитися, – Міненерго

  • Сьогодні з 18:00 до 23:00 в усіх регіонах прогнозуються застосування графіків обмежень побутових та промислових споживачів. 

    В Україні графіки відключення світла через нічну атаку росіян можуть змінитися.

    Про це повідомляє Міненерго, пише “Галицький кореспондент“.

    Як зазначається, уночі ворог атакував енергооб’єкти у Запорізькій, Дніпропетровській, Донецькій, Кіровоградській, Івано-Франківській областях. Це вже шостий масований ракетно-дроновий удар по енергетичних об’єктах, який ворог завдає з 22 березня.

    Наслідки уточнюються. Енергетики працюють над їх ліквідацією. 

    Минулої доби потреби споживачів покривалися власною генерацією, комерційним імпортом та аварійною допомогою у вечірні години з енергосистем Румунії, Польщі та Словаччини. Також у певні години Україна для балансування енергосистеми передавала надлишки електроенергії до енергосистеми Польщі. Упродовж години застосовувалися обмеження для об’єктів ВДЕ у західному та південно-західному регіонах.

    Сьогодні з 18:00 до 23:00 в усіх регіонах прогнозуються застосування графіків обмежень побутових та промислових споживачів. 

    “Водночас у зв’язку з нічною атакою на енергосистему обсяги обмежень можуть змінюватися. Нагадаємо, що основною причиною відключень є масштабні російські атаки на енергосистему та спричинений ними дефіцит потужності”, – йдеться в дописі.

    На поточну добу прогнозується імпорт електроенергії – 26 946 МВт*год. Експорту не передбачається.

    До теми: На Прикарпатті ліквідували пожежу спричинену ракетним обстрілом

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!