Прикордонник з Прикарпаття взяв участь у відборі на “Ігри Нескорених”

  • Прикордонник Андрій Крамар представив Західне регіональне управління Держприкордонслужби, Чопський прикордонний загін та рідну Івано-Франківщину на національному відборі до збірної “Ігор Нескорених”, який проводили з 30 травня по 2 червня цього року в Києві.

    Разом з понад трьома сотнями учасників військовослужбовець випробовував свою силу та міць, попри отримані на війні поранення. Він, зокрема, змагався у бігові на 100 метрів, метанні диска, стрільбі з лука та настільному тенісі.

    Про це повідомляють у Західному регіональному управлінні Держприкордонслужби України-Західний кордон.

    Прикордонник Андрій Крамар у складі зведеного загону “Чоп-2” у 2022 році брав участь у відбитті збройної агресії росіян на сході України. Під час оборони однієї з позицій на Донеччині він отримав важкі поранення. Від розриву ворожого снаряду воїн втратив руку, його тіло посікло осколками. Після тривалого курсу лікування та реабілітації Андрій Крамар повернувся у стрій та наразі продовжує службу у відділі прикордонної служби “Ужгород” Чопського загону.

    “Ми сильна та нескорена нація. Ворог може скалічити наші тіла, але йому нізащо не зламати нашу дух, нашу волю. Ми будь-що здобудемо нашу Перемогу”, – налаштований воїн.

    Він cподівається, що, у разі його обрання комісією, разом з іншими учасниками Invictus Games представлятиме стійкість та незламність українських воїнів у світі.

  • Зазначимо, що це п’яті національні змагання, участь у яких брали військовослужбовці та ветеранів, які отримали травми, поранення або захворювання, пов’язані з виконанням бойових завдань. Учасники змагалися у дев’яти видах адаптивного спорту: легка атлетика (біг, штовхання ядра, метання диска), велоспорт, плавання, волейбол сидячи, баскетбол на кріслах колісних, паверліфтинг, веслування на тренажерах, стрільба з лука та настільний теніс. 35 спортсменів, яких обере спеціальна комісія, представлять Україну наступного року на міжнародному спортивному заході “Ігри Нескорених” у Канаді.

    Читайте також: Франківка Анна Лащевська виборола “срібло” на Кубку світового виклику зі спортивної гімнастики

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!