Микола Круць: “Будуймо Україну щодня!”

  •  

    Ці слова стали життєвим девізом народного депутата України, а сьогодні й кандидата в депутати Верховної ради наступного скликання, Миколи Круця. Він переконаний, що тільки щоденною кропіткою працею можна досягнути результатів. Саме цій цілі підпорядкована щоденна діяльність Миколи Круця як депутата, як громадянина та щирого патріота своєї держави. Його мрія – побудувати економічно розвинуту, духовно багату Україну, яку визнають у всьому світі.

     

     

    – Сьогодні ми підійшли до 21-ої річниці незалежності України. Як можете охарактеризувати цей період?

     

    Передусім хочу щиро всіх привітати із Днем незалежності України. Двадцять років – це немалий відтинок часу і за цей період Україна пережила багато як успіхів, так і невдач. Говорячи про період незалежності, не можу не  згадати про часи надзвичайного патріотичного піднесення, яке тоді охоплювало країну. Вперше, коли ми тільки здобули незалежність, надія на самостійне майбутнє окриляла весь народ, а передчуття важливих змін надихало та вселяло радість у серця українців. Вдруге – це був період “помаранчевої революції”. Народ знову об’єднався у прагненні змінити ситуацію в державі на краще. Таке, направду, не забувається. Дуже шкода, що багато наших вождів замість того, аби щоденною працею будувати Україну, поринули у боротьбу за повноваження, портфелі, відстоювання власних інтересів. Та ще й втягнули у це шоу весь український народ. Як наслідок, втрачено величезний кредит довіри суспільства. На наступних виборах українці довірились іншим вождям. Але і їм наразі не вдалось навести лад у державі, а зараз ще й розбурхали народ, піднімаючи на порядок денний дражливі питання. Лише Бог знає, наскільки ще вистачить терпіння українському народу, і чи друга революція не прийде швидше, ніж ми собі думаємо.

    Але я впевнений, що в будь-якій ситуації важливо не зациклюватись на невдачах, спокійно аналізувати ситуацію і рухатись далі. Будувати нашу країну не словами, а конкретними справами. Якщо кожен внесе по цеглині, ми всі разом збудуємо міцний дім. Менше слів і більше реальних дій.

     

    – Ви як кандидат в депутати, що пропонуєте суспільству, аби найближчі чотири роки ознаменувались для нашої держави успіхом та процвітанням?

     

    Моє бачення розвитку України сформувалось далеко не сьогодні, і не перед виборами. Воно базується на багаторічному досвіді та християнських принципах. Своє бачення основних завдань на найближчий період я виклав у передвиборчій програмі і представляю її на розсуд громадськості. Я не випадково назвав свою програму «Будуймо Україну щодня». Тому що зараз нам важливо згуртуватись, усвідомити своє велике право господарювати на власній землі і взятись до справи розбудови України з такою відданістю та наснагою, з якою ми будуємо власну хату. Я повторюся, але Україна – це і є наш дім, тут живуть наші діти, будуть жити наші внуки та правнуки. Ми одна велика сім’я, одна велика держава.

     

    – Оскільки ми вже заговорили про вибори, то поясніть. Ви балотуєтесь як мажоритарник. Перед цим були депутатом зі списку. Чому повернулись до мажоритарного округу?

     

    Справді, за час свого депутатства був і мажоритарником, і списочником. Та на сьогоднішній день прийняв рішення балотуватись самостійно, хоч і залишаюсь членом «Нашої України». Чому? Відповідь проста: хочу працювати для людей, а не для партійних вождів. Коли депутат проходить по списку, він відповідає лише перед лідером партії (відробляє те, що його взяли у прохідну частину списку). А для мене пріоритетом є мій виборець і відповідати за свою роботу я хочу лише перед людьми. Тому і обрав мажоритарку. Люди повинні знати свого депутата в обличчя, а депутат – своїх виборців. Тоді є порядок, чіткість і громадський контроль. І депутат знає, куди конкретно йому спрямовувати основну увагу у роботі.

     

    – Іншими словами, якщо переможете на виборах, будете допомагати тільки своїм виборцям?

     

    Вже неодноразово зазначав, що по можливості допомагаю усім, хто до мене звертається. І це ніяк не прив’язано до мого депутатства. Така практика була, відколи я став директором цементно-шиферного комбінату і триває вже довгі-довгі роки. Хоча розумію, якщо мене оберуть виборці 84-го округу, саме ці люди видадуть мені кредит довіри, то мені треба буде його виправдати. Тому, очевидно, що пріоритетним у моїй діяльності стане вирішення проблем територіальних громад Тисменицького, Галицького та Тлумацького районів, а також сіл Вовчинці, Микитинці, Угорники, Хриплин та Крихівці Івано-Франківської міської ради, які теж включені до складу 84-го виборчого округу. 

     

    – Ви називаєте 84-ий округ рідним. Саме тому тут і балотуєтесь?

     

    Так, це справді моя друга «маленька батьківщина». Перша – село Вікно Городенківського району, де я народився, де пройшли мої дитячі роки. А друга – тут, де розташоване підприємство, якому я віддав майже 40 років свого життя, де живе моя родина, друзі. Тут знаю багатьох людей і тут знають мене. Зважаючи на соціальну направленість діяльності ПАТ «Івано-Франківськцемент» та досвід роботи з громадами, я добре обізнаний із проблемами, які хвилюють місцевих мешканців. Можу сказати одне – люди втомились від пустих слів та хочуть конкретних дій. І вони мають повне право вимагати таких дій від депутата, якого оберуть.

     

    – Ви – відомий меценат Церкви. Нещодавно отримали високу відзнаку від УГКЦ – Грамоту Патріарха Святослава (Шевчука). Перед цим були й інші нагороди. Допомагаючи Церкві, ви намагаєтесь заслужити довіру виборців?

     

    Для мене Бог і Україна – це нерозривні поняття. У моїй програмі є окремий пункт, присвячений духовному розвитку нашої держави. Сьогодні, можливо, саме через брак духовного виховання наше суспільство перебуває у кризі. Корупція, нетерпимість до ближнього, насильство, фальш – це все є породженням гріха. Я впевнений, що Церква сьогодні повинна увійти у всі сфери суспільного життя і відігравати в нашому житті важливішу роль, ніж це є сьогодні.

    Підтримка Церкви для мене завжди була пріоритетним завданням. Так мене виховали батьки. Дякую Богу, що можу зробити для Церкви десь трохи більше, ніж інші люди, і не припинятиму цього робити, доки матиму таку можливість.

     

    Розмовляла Наталя Федоляк

     

    ПРОГРАМА

    кандидата у народні депутати України

    по одномандатному виборчому округу №84

    Круця Миколи Федоровича

                                           

    БУДУЙМО УКРАЇНУ ЩОДНЯ!

    Єдиний народ – єдина держава.

    Сьогодні часто доводиться чути нарікання на те, що Україна є не такою, як ми про неї мріяли на зорі Незалежності. Можливо. Та, разом з тим, вперше за всю свою багатовікову історію ми, українці, отримали можливість не воювати за свою державу, а будувати її. Після століть кривавих протистоянь Бог подарував нам цілих два десятиліття, коли за слова «я українець» не треба було іти на смерть. Вперше Україна вимагала від нас не жертв, а жертовної праці. І ми з Вами не змарнували цієї нагоди. Працюючи всі ці роки, ми виконали головне своє завдання – Україна є на карті світу. Тепер прийшов час проаналізувати зроблене і самостійно, без сторонньої допомоги, прийняти рішення про те, як діяти далі. Українці вільний, сильний і самодостатній народ, тому маємо  поважати себе і не боятись бути господарями у власному домі.

     

    Успішність країни  вимірюється рівнем життя її громадян.

    Незалежність  дісталась нам ціною понівечених доль сотень тисяч українців. І тому, коли, нарешті, випала нагода здійснити мрію про власну державу, ми всі щиро кинулись її реалізовувати. Думаю, що в загальній ейфорії ми забули про головне: держава твориться для людей, а не навпаки. Єдиним критерієм успішності будь-якої цивілізованої країни є рівень життя її громадян. «Влада для людей» – це гасло має, врешті-решт, перетворитися на конкретні справи. Прийшов час державі повернутись обличчям до проблем і потреб самих українців. Реалізація цього завдання є другим важливим кроком після здобуття нами Незалежності.

     

    Добробут людей – розвиток громад – сила держави.

    Нерідко задаємо собі питання: «Чому  наші люди, які щодня чесно і самовіддано працюють, дуже часто опиняються на межі виживання і чому, виїжджаючи в інші країни, і працюючи там так само чесно і самовіддано, українці стають заможними?». Висновок один: проблема не в людях, а в системі управління державою. Сьогодні країною правлять чиновники. Саме вони вирішують що є важливим, і що потрібно робити перш за все. Ми повинні це змінити. Не треба, щоб чиновник «допомагав» створювати робочі місця. Треба, щоб створювати робочі місця було вигідно. Не треба, щоб чиновник «сприяв» територіальній громаді у вирішенні її проблем. Треба, щоб в бюджеті  кожного села та міста було достатньо коштів для його розвитку.

    Так як міцність будівлі починається з її фундаменту, так і сила держави починається з добробуту людей. Кожен українець повинен отримувати за свою працю гідну винагороду. Людина, яка працює, має бути впевнена, що зароблених нею коштів вистачить на утримання родини, на освіту дітей, на відпочинок та лікування – загалом, на гідне життя.

     

    Церква повинна бути підтримана державою.

     «Бог і Україна» – саме ці слова мають стати життєвим дороговказом для українських політиків. В часи лихоліть  Церква зберегла нашу мову, захистила народ від зневіри, зберегла український звичай. Сьогодні, для того, щоб захистити наше суспільство від духовної деградації, церква має прийти в школу, в культуру, в охорону здоровя та в соціальний захист. Це ті сфери, в яких десять заповідей Божих важать більше, ніж  усі законодавчі акти разом узяті. Я глибоко переконаний, що зусилля церкви  в цих питаннях повинні бути гідно оцінені та підтримані державою.

    Як людина, бачу своїм життєвим обовязком  підтримувати українську церкву всіма доступними мені способами. Робив це завжди, робитиму це і надалі.

     

    Відповідальність перед людьми.

    Я чітко усвідомлюю той факт, що депутат, як народний обранець, несе персональну відповідальність за стан справ у своєму виборчому окрузі. Після виборів люди хочуть бачити реальні справи, а не слухати чергові промови та заклики. Виходячи зі свого власного досвіду, впевнено говорю, що можу і буду реально допомагати своїм виборцям так, як робив це дотепер. Це питання для мене не підлягає обговоренню, оскільки я тут живу, тут живе моя родина і мені не байдуже, як живуть мої земляки.

     

     

    1 серпня 2012 року   М.Ф. Круць

    Політична реклама

     

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!