Як підготувати інтернет-магазин до акцій та розпродажів

  • Акції спонукають покупців швидше приймати рішення, адже люди полюбляють економити, й акційні ціни дають їм таку можливість. Крім того, розпродажі залучають нових клієнтів, які зазвичай більше цікавляться акційними товарами. І найголовніше — акції збільшують середній чек: багато хто під враженням знижок купуватиме більше, ніж спочатку планував. Отже, чим краще підготувати сайт до розпродажів та акцій, тим позитивніший ефект можна отримати у результаті. А як це зробити? Ділимось головним. 

    Важливість SEO для інтернет-магазину в період сезонних розпродажів

    Найперше, SEO допомагає вийти на точкову цільову аудиторію, яка шукає саме сезонні товари. Оптимізовуючи сторінки з тегами “святкові подарунки” чи “шкільне приладдя” ви ефективно показуватиметесь покупцям. 

    По-друге, SEO збільшує конверсію завдяки якісному контенту й хорошим заголовкам, а це позитивно впливає на продажі. І нарешті, технічний аудит сайту і SEO-просування підвищує видимість магазину на тривалий час та закріплює стабільні позиції в пошуку не лише під час розпродажів. Це означає, що покупці знайдуть ваш магазин й тоді, коли сезонний попит знизиться. Тож ці правила підготовки до акцій оптимізують ваші розпродажі.  

    Етап 1: Планування акцій та розпродажів

    Почніть з визначення цілей та бюджету. Вирішіть, які товари будуть учасниками акцій та встановіть знижки. Розробіть різноманітні формати знижок — відсоткові, сумарні, комбо й інші. Плануйте інтернет розпродаж заздалегідь, щоб мати достатньо часу для всіх підготовчих заходів.

    Етап 2: Оптимізація сайту

    Оптимізуйте сторінки конкретних акційних категорій товарів. Для цього додайте ключові слова в назву, опис сторінки, заголовки, а також контент для кращої видимості саме цієї категорії під час розпродажів та у пошуку в цілому. Перед тим, як використовувати інструменти маркетингу, подбайте про UX магазину — зокрема оптимізація швидкості завантаження сайту критично важлива, як і адаптація до мобільних пристроїв.

    Етап 3: Маркетингова стратегія

    Розробіть рекламні кампанії під акції для інтернет магазинів, які цільово залучать вашу аудиторію. Подбайте про формат креативу та розподіл рекламних бюджетів для різних каналів, як соцмережі, емейл-розсилки, партнерські програми. SEO-оптимізація повинна бути частиною вашої стратегії, щоб покращити органічний пошук. 

    Етап 4: Контент-маркетинг

    Створіть привабливий контент для акцій, який буде інформативним та переконливим. Підготуйте цікаві блоги про акційні товари, промо-відео та інфографіку, що допоможе краще зрозуміти переваги. Планування контенту допоможе вам залишатися організованими та ефективними на час знижок й збільшити продажі та дохід.

    Етап 5: Управління запасами

    Переконайтеся, що у вас достатньо товарів на складі, щоб задовольнити попит під час розпродажів. Це збереже довіру клієнтів. Проаналізуйте торішні активні покупки та спрогнозуйте цей сезон. Важливо також правильно спланувати замовлення у виробників — які партії та час доставлення. Відстежуйте наявність продукції на складі та постійно її оновлюйте.

    Етап 6: Підготовка персоналу

    Не тільки погано оптимізований сайт, а й непідготовлена команда не принесе користі від знижок. Навчіть свій персонал розв’язувати будь-які потенційні проблеми, які можуть виникнути, проведіть тренінги щодо нових акцій та змін у процесах. Важливо підготувати всіх до піків завантаження та швидкої роботи. Пам’ятайте і про поточну підтримку клієнтів — це критично важливо.

    Висновок

    Підготовка до акцій та розпродажів — це важлива частина управління інтернет-магазином. А залучення професіоналів, як Idea Digital Agency, гарантує максимальний результат. Адже вони розроблять ґрунтовний план оптимізацій сайту на всіх етапах — від контенту до технічних аспектів. Фахівці інтегрують сайт із загальною маркетинговою стратегією розпродажів та контролюватимуть результат просування сайту.

    Використовуйте ці поради, щоб акції та передсвяткові розпродажі були максимально успішними.

     

     

    Реклама

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!