Командирку одного з підрозділів ЗСУ Оксану Рубаняк з Прикарпаття нагородили “Золотим хрестом”

  •  
     
    Про це на своїй сторінці повідомила Оксана Рубаняк, передає “Галицький кореспондент”.
     
    “Дякую колегам, моїм бійцям, побратимам та командуванню. Вдячна тим, хто йде цей шлях зі мною. Бо сильна та людина, котра має підтримку, опору та вірних людей. З глибоким сумом і гордістю згадую кожного, хто відійшов у вічність, віддавши життя за Україну. До зустрічі, хлопці та дівчата, бо ми ще маємо трохи справ на Землі”, – йдеться в дописі.

    Оксана Рубаняк працювала залученим спеціалістом відділу молодіжної політики та спорту Івано-Франківської міської ради. Була організаторкою змагань зі MMA серед військовослужбовців.

    24 лютого 2022 року вступила до лав Добровольчого формування Івано-Франківської територіальної громади № 3, а потім — Збройних сил України. Півтора роки була єдиною жінкою серед військовослужбовців кулеметного взводу 72 окремої механізованої бригади. Виконувала бойові завдання на Вуглегірській ТЕС, у Зайцево, також на Бахмутському, Мар’янському та Вугледарському напрямках.

    На початку 2024 року військова стала командиром взводу Збройних сил України. У березні 2024 року фотографія Оксани з’явилася на обкладинці Vogue Ukraine.

    Також читайте: Буданов про наступ РФ на сході України: армагеддону не буде, але ситуація досить складна

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!