• Відпочити душею: три українські фільми про Карпати

  • Гори – це те саме місце, де можна забути про всі проблеми та насолоджуватися природою. Та якщо немає можливості просто зараз втекти з задушливого міста, можна переглянути українські фільми про Карпати.

    Традиції гуцулів, звук трембіти та чарівні полонини – ось, що об’єднує наступні фільми. Кіно 24 пропонує переглянути стрічки, які зможуть передати атмосферу українських гір.

    “Тіні забутих предків”

    Один з найкращих українських фільмів, що є представником поетичного кіно, точно вартий перегляду. Екранізація однойменної повісті Михайла Коцюбинського розповідає історію кохання Івана Палійчука і Марічки Гутенюк, українських Ромео та Джульєтти.

    Знімання відбувалися на околицях села Криворівня. Режисер Сергій Параджанов максимально вивчав гуцульську культуру, побут і традиції. Місцеві жителі слідкували за тим, щоб постановка залишалась автентичною.

    “Гуцулка Ксеня”

    Мюзикл Олени Дем’яненко перенесе у селище Ворохта, куди приїжджають американські емігранти, щоб знайти наречену для друга. Батько залишив йому чималий спадок, який дістанеться йому лиш за однієї умови – якщо він одружиться з українкою.

    Музику для саундтреку до цього фільму написав гурт Dakh Daughters. Стрічка сповнена яскравих кольорів і пейзажів.

    “Довбуш”

    Новий український фільм розповідає про події в Карпатах на початку XVIII століття. Польська шляхта з жорстокістю ставиться до гуцулів, тому вони втікають у гори. Олекса та Іван Довбуші стають опришками, але в пошуках помсти стають ворогами одне для одного. Олекса очолює повстання, а шляхта хоче зробити все для того, щоб його знищити.

    Фільм знімався на Заході України: у Львові, Дрогобичі, Тернопільській області та звісно в Карпатах. Локаціями слугували історичні об’єкти, що передавали дух тих часів.

    До теми: Коли хочеться відпочити від людей: три фільми, які можна переглянути наодинці

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!

    НАШІ КОЛУМНІСТИ ТА БЛОГЕРИ

    Деркачова ОльгаДеркачова Ольга

    100 вражень однієї виставки

    Якщо говорити про мистецькі виставки, то я радше звичайна глядачка, випадкова перехожа, яка забігає до виставкової зали коли під настрій, коли бо є вільний час, коли щоб перечекати негоду чи перебути черговий межовий стан, а коли й просто, бо по дорозі. Я не відстежую, що та коли має експонуватися, але якщо маю можливість то заходжу

    Палій ЮліяПалій Юлія

    Блог дружини військового: Я не хотіла, щоб він воював

    …але розуміла, що в нас немає вибору. Ми з Вовою слухали виступ президента Америки 21 лютого 2022 року пізно увечері. Сумнівів не залишалося жодних в тому, що Росія таки нападе на нашу країну. На той момент чіткого розуміння що треба робити чи як правильно підготуватися не було. Відчуття розгубленості й страху трохи плутали всі думки

    Рязанцева ЯнаРязанцева Яна

    10 міфів про український схід: чи зможемо ми колись подолати уявні бар’єри?

    Стереотипами земля повниться. Наш світогляд часто ґрунтується на хибних уявленнях про інших людей, міста, регіони, та що там — навіть про самих себе. Стереотипи заповнюють пробіли в реальних знаннях. Якщо на власні очі не бачили, не були, не знаємо — здатні вірити будь-чому. Наша країна настільки велика й різноманітна, що нам не вистачає особистих зв’язків,

    Магда ЄвгенМагда Євген

    Пропорція для Путіна

    Останні тижні переконливо продемонстрували, що Путін не лише погано знає історію, але і як менеджер дуже слабенький. Він намагається застосувати методи неефективного впливу, брати кількістю, а не якістю там, де потрібно діяти раціонально та точно. Міф про «велич Росії» руйнується не лише діями ЗСУ, але і протестами мобілізованих росіян. Варто нагадати, що на старті широкомасштабного