У Франківську за п’яну їзду позбавили прав водія комунального автобуса

  • Водій отримав штраф 17000 гривень і його позбавили права керування транспортними засобами на строк один рік.

    Івано-Франківський міський суд розглянув адміністративне провадження стосовно жителя села Підпечери, якого обґрунтовано підозрюють у вчинені адміністративного правопорушення передбаченого ч. 1 ст. 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення, повідомляють у пресслужбі суду.

    На початку квітня поточного року на лінію 102 надійшло повідомлення про те, що водій комунального автобуса №55 створив аварійну ситуацію на дорозі. Також повідомлялося й про те, що вказаний водій може перебувати за кермом у стані алкогольного сп’яніння.

    Коли патрульним вдалося встановити місце перебування вказаного водія і прибути для спілкуванням, то водій разом із автобусом вже перебував на території ДЕПО та прибирав салон. На законну вимогу патрульних пройти освідчення на факт вживання алкоголю водій відмовився. Свій вчинок мотивував тим, що на даний момент вже не перебував за кермом.

    Під час спілкування водій все ж сів за кермо автобусу та здійснив рух транспортного засобу назад. Після чого його зупинили працівники поліції. Згодом він запропонував працівникам поліції гроші, щоб вони не складали на нього адміністративний протокол за ч.1 ст. 130 КУПАП.

    Через такі дії водія працівники патрульної поліції змушені були викликати на місце події слідчо-оперативну групу, яка склала на порушника протокол вже про кримінальне правопорушення (наразі матеріали кримінальної справи щодо вказаного водія вже перебувають у провадженні Івано-Франківського міського суду).

    Під час розгляду справи про адміністративне правопорушення, правопорушник свою вину в зазначеному правопорушенні не визнав та пояснив, що коли приїхали в ДЕПО працівники поліції, він вже не керував автобусом, тому і відмовився від огляду на стан сп’яніння. Просив справу закрити.

  • Дослідивши матеріали справи та вивчивши надані докази, а також заслухавши позиції водія та його захисника, суд постановив: жителя Івано-Франківської територіальної громади 1966 року народження визнати винним у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення, та накласти на нього адміністративне стягнення у вигляді штрафу в розмірі 1000 (одна тисяча) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 17000 (сімнадцять тисяч) гривень з позбавленням права керування транспортними засобами на строк один рік.

    Наразі постанова суду ще не набрала законної сили та може бути оскаржена в апеляційній інстанції.

    Читайте також: Напад на блокпосту у Ворохті: поліція почала кримінальні провадження

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!