Тиждень безперервної молитви: у Брошнів-Осаді розпочато цілодобову єрихонську молитву

  • Таку молитву у місцевому храмі Вознесіння Господнього започаткували ще 10 років тому.

    Настоятель о. Володимир Майка повідомив, що кожна група людей має свою годину, змінює одна одну протягом дня і так цілу ніч до ранку. Не зважаючи на планове вимкнення світла, парафіяни цілодобово знаходяться у храмі, повідомляє “Галицький кореспондент”.

    “Учасники цього молитовного забігу демонструють витривалість в молитві і духовну зрілість, – говорить о. Володимир. – Це нагадує зміну вартових, які стоять на чатах і бережуть спокій та безпеку міста і своїх громадян. Нехай ця безперервна молитва збереже життя наших воїнів, захистить їх від різних небезпек, пришвидшить перемогу над нашими ворогами, принесе довгоочікуваний мир на нашу землю і благословіння у наші сімʼї та родини”.

    Священнослужитель пояснив в чому полягає суть молитви “Єрихон”. Каже, що історія завоювання ізраїльським народом Єрихона описана у книзі Ісуса Навина, де Господь Сам вказав вибраному народу спосіб зруйнування Єрихонського муру та знищення цієї твердині. 7 днів вони мали обходити Єрихон із Ковчегом завіту. 7 днів вони обходили місто у мовчанні. Лиш на сьомий день за закликом Ісуса Навина “закричав народ, і засурмили в сурми. І сталося, як народ почув голос сурми, і закричав народ гучним криком, то впав мур на своєму місці, а народ увійшов до міста, кожен перед себе. І здобули вони те місто”.

    Слід зазначити, що минуло вже 10 років, як парафіяни Брошнів-Осади започаткували єрихонську молитву. Цьогоріч розпочали її молитися 30 червня, а 7 липня планують вже завершити. Впродовж семи днів парафіяни відмовляють Вервицю – розважання на кожен день, Вервицю-визволення та читають псалми. Вони переконані, що в такий людський спосіб молитовно можливо зруйнувати зло, яке нині хоче захопити Україну.

  • Мар’яна ЛОКАТИР

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!