Заробляли на «ухилянтах»: на Франківщині заблокували корупційну схему, яку налагодила львівська адвокатка

  • 54-річна фігурантка вимагала гроші у військовозобов’язаних чоловіків, за які обіцяла «посприяти» їм у відстрочці від мобілізації під різними приводами.

    Зловмисницю викрили та затримали поліцейські Прикарпаття спільно зі співробітниками УСБУ у Львівській області, йдеться у пресслужбі поліції Івано-Франківської області.

    Слідчі встановили, що послугами фігурантів користувалися здебільшого мешканці Івано-Франківської та Львівської областей. Поліцейські задокументували, що за неправомірну вигоду 54-річна адвокатка сприяла ухилянтам в оновленні військово-облікових даних та оформленні відстрочки від мобілізації. До протиправної схеми фігуранти залучали посадовців медичних закладів, а також співробітників ТЦК та СП Львівщини.   

    Адвокатку поліцейські викрили «на гарячому» після того, як вона отримала від чергового військовозобов’язаного клієнта 3500 доларів. Під час її затримання у сумочці виявили кошти, що в перерахунку становить майже 1,5 мільйона гривень, чорнові записи та інші речові докази, які підтверджують протиправну діяльність.

    Слідчі затримали її в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Адвокатці уже повідомили про підозру за ч. 3 ст. 369-2 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди для себе чи третьої особи за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави) Кримінального кодексу України. Суд обрав запобіжний захід – тримання під вартою з правом внесення застави понад 1,8 млн гривень. 

  • Наразі слідчі встановлюють інших осіб, причетних до протиправної діяльності. 

    До теми: На Коломийщині керівника комунального підприємства судитимуть за незаконні премії

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!