YouTube без Лепса, Гагаріної і Шамана: відеосервіс видалив акаунти російських артистів, які підтримують війну

  • Раніше їхні сторінки видалили зі стримінгової платформи Spotify.

    Відеосервіс YouTube заблокував сторінки підсанкційних російських виконавців — усі вони відкрито підтримують російське вторгнення до України. Про це розповідає російська служба “Радіо Свобода”, передає Суспільне Культура.

    Зокрема, з відеосервісу зникли канали Ярослава Дронова (Shaman), Григорія Лепса, Поліни Гагаріної, Олега Газманова і Юлії Чичеріної.

    Усі вони неодноразово брали участь у концертах на тимчасово окупованих територіях та на державних пропагандистських заходах.

    Окрім цього, платформа обмежила доступ до акаунту актора В’ячеслава Манучарова, який постійно виправдовує агресію Росії, а його публічні заяви щодо України відповідають риториці російських офіційних пропагандистів.

    Причиною блокувань стали санкції з 14-го пакету, який передбачає заборону отримувати фінансування з Росії, реєстрації інтелектуальної власності від російських громадян, а також продавати культурні цінності, якщо є підозра, що вони незаконно викрадені в Україні.

  • До списку потрапило загалом 116 фізичних та юридичних осіб, що “підривають або створюють загрозу територіальній цілісності, суверенітету та незалежності України”.

    До теми: Заміна Shazam: у YouTube Music можна буде знайти пісню за наспівуванням

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!