Кількість загиблих у Києві сягнула понад 20, у місті оголосили день жалоби

  • Внаслідок масованого ракетного удару по території України загинули 33 людей.

    У столиці України внаслідок ворожих ударів ракетами загинули 22 осіб, 74 – поранені. Про це інформують в Державній службі з надзвичайних ситуацій.

    Всього від ударів загинуло 33 особи: 22 – місто Київ, 11 – Дніпропетровська область. Поранено 140 осіб: 74 – у столиці, 2 – у Київській області, 64 – Дніпропетровській області. Загалом вдалося врятувати 19 людей: 11 – місто Київ, 8 – Дніпропетровська область.

    До ліквідації наслідків ударів по Україні залучено 619 рятувальників і 132 одиниці техніки.

    Міська влада Києва оголосила 9 липня днем жалоби в столиці у звʼязку з терористичною атакою Росії на цивільні обʼєкти Києва.

    У цей день будуть приспущені прапори на всіх комунальних будівлях міста. Також рекомендовано приспустити державні прапори на будівлях державної та приватної форм власності. 9 липня в місті заборонені будь-які розважальні заходи.

    “Звертаємося до телеканалів та радіостанцій внести відповідні зміни до сітки мовлення. Розбір завалів у столиці триває”, – повідомив очільник Віталій Кличко.

    Що відомо: вранці восьмого липня ворог вдарив ракетами по території України. У Повітряних силах Збройних Сил України повідомили, що ворог завдав комбінованого ракетного удару по Україні із використанням ракет повітряного, морського та наземного базування.

    Всього, за попередніми даними, російські військові злочинці випустили 38 ракет різних типів. Протиповітряній обороні вдалось знищити 30 ворожих ракет.

    Служба безпеки України (СБУ) розпочала розслідування ракетного удару по Національній дитячій спеціалізованій лікарні “Охматдит” у Києві. За попередніми даними, для атаки на медичний заклад була використана стратегічна крилата ракета Х-101. 

    Читайте також: На російський удар по дитячій лікарні відреагували країни Заходу

     

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!