У мерії пояснили зростання цін за послуги “Комфортного Дому”

  • Суми в платіжках за послуги комунального підприємства зросли майже вдвічі.

    В Івано-Франківську для мешканців будинків, які обслуговує комунальне підприємство “Комфортний Дім”, зросте ціна за послуги. Так, тариф збільшиться майже удвічі.

    Під час брифінгу у міського голови Михайло Смушак, заступник мера та директор департаменту інфраструктури, житлової та комунальної політики пояснив, що ціни за послуги зростають у зв’язку із загальною тенденцією здорожчання, а також підняття цін на паливо, електроенергію, газ тощо.

    “Підприємство не піднімало ціни за послуги впродовж шести років, за цей час майже на 150% зросла мінімальна заробітна плата, на 519% ціна за газ для юридичних осіб та 280% за електропостачання. Якщо порівнювати з іншими містами України, то у нас – найнижча. Підприємство піднімає ціну ще й тому, щоб не працювати у збиток”, – говорить Смушак.

    Міський голова Руслан Марцінків додає, що від послуг комунального підприємства можна відмовитись, натомість створити ОСББ чи іншу форму управління.

    “У місті ми запровадили таку практику – тим будинкам, які створили ОСББ, виплатимо 100 тисяч гривень на енергоефективність”, – коментує він.

    Читайте також: Для деяких франківців зміняться черги графіків погодинних вимкнень

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!