Де взяти час на вивчення англійської мови самостійно та як отримати насолоду від навчання

  • Як правильно розставити пріоритети та знайти час для самостійного вивчення англійської мови. Психологічний експеримент, що навчить зосереджуватися на тривалих цілях.

    Поради щодо вивчення англійської мови самостійно, якщо зовсім немає часу на навчання

    Цей світ має стільки спокус, що постійно хочеться отримати все й відразу. Хочеться й англійську вивчити, і стати інструктором з йоги, і поїхати в гори, і відкрити власний бізнес, і почати вести блог в інстаграм, і так далі до нескінченності. І часто так трапляється, що людина весь час думає про свої бажання і зовсім не починає рухатися до них. Бо здається, що часу не вистачає ні на що. Сьогодні ми хочемо показати, як пробити цю стіну упереджень та почати рухатися до мрій. Зокрема і до вивчення англійської.

    Щоб ефективно вчити англійську мову самостійно, вчіться розставляти пріоритети

    Колись психологи проводили експеримент з маленькими дітьми, пропонуючи малюкам зефірку. Проте, якщо діти погоджувались почекати кілька хвилин, вони мали змогу отримати два смаколики. Серед піддослідних виявилося багато діток, які не бажали чекати та відразу хапали одну зефірку. Та були й такі, що розумно розставляли пріоритети та погоджувалися на короткотривале очікування заради більшого результату. Подальші досліди показали, що друга група дітей стала успішнішою у житті.

    Висновок? Вміння розставляти пріоритети та відкладати миттєві задоволення – це єдиний шлях до опанування англійської. Проте у цьому експерименті був важливий нюанс: час очікування, що пропонувався дітям, мав бути посильним для них. Тобто, вибираючи формат вивчення англійської, важливо вибирати той, що вам під силу. Наприклад, курси для вивчення англійської мови самостійно на сайті Booyya – це дуже короткі заняття, які не забирають багато часу, проте приносять бажаний результат.

    Вміння розставляти пріоритети – навичка, яку важливо опановувати змалку

    Отож, аби ефективно вивчати англійську, важливо розуміти, заради чого ви докладаєте стільки зусиль (що у вашому випадку буде тими двома зефірками). Проте важливо, аби ціль була максимально досяжною та посильною. У дітей це було 10 чи 20 хвилин очікування. У вас це може одне-два заняття після яких ви зможете себе похвалити та вже побачити певний прогрес.

    Як їсти великого слона маленькими шматочками

    Аби краще опанувати науку розставлення пріоритетів, пропонуємо розглянути, як ще роблять досвідчені викладачі на мовних курсах. Зазвичай курси діляться за рівнями – від початкового до максимально високого. Дізнатися, які існують рівні вивчення англійської мови можна в цій статті. Завдяки такому підходу студенти можуть крок за кроком (шматочок за шматочком, якщо брати приклад зі слоном) рухатися до своєї мети, і цей підхід важливо використовувати, коли ви вчите англійську самостійно.

    Ось кілька порад, що допоможуть зробити навчальний процес структурованим та послідовним:

    • використовуйте курси для самостійного навчання, розроблені досвідченими викладачами – вони дадуть більше корисної інформації та влучних пояснень;
    • вчіться регулярно, навіть якщо присвячуєте англійській лише по 20 хвилин на день – з часом це навчання ввійде у звичку;
    • звертайте увагу на курси та теми, що викликають у вас інтерес та є актуальними сьогодні (з цим найкраще допоможуть вищезгадані курси від Booyya).

    А ще обов’язково підмічайте та фіксуйте власні результати. Бо надихатися самим собою – це найвищий рівень задоволення!

     

     

     

    реклама

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!